Musemić najavio utakmicu sa Krupom, ali i nadolazeći spektakl sa Željom

Radiosarajevo.ba
Musemić najavio utakmicu sa Krupom, ali i nadolazeći spektakl sa Željom
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Benjamin Tatar

Povodom utakmice 23. kola BH Telecom Premijer lige u kojoj Sarajevo u nedjelju od 15 sati dočekuje Krupu, u svečanom salonu Svetozar Vujović održana je press-konferencija kluba sa Koševa.

Trener bordo tima Husref Musemić poziva na oprez, s obzirom da je lider u nedavnom duelu ostvario tešku pobjedu 2:1.

“Prije 15 dana smo igrali sa Krupom, nije bilo lako. To nam govori da moramo biti maksimalno ozbiljni. Naravno, mi smo favoriti, sve osim pobjede bio bi neuspjeh protiv ekipu u koji se vratio Slobodan Starčević”, kazao je Musemić, prenosi SCSport,  dodavši:

“Nemamo problema s kadrom. Mujakić ima kartone. Vidjet ćemo ko će igrati, imamo još dva dana do utakmice. Dobro će nam doći i pauza da se odmorimo za nastavak prvenstva nakon utakmice sa Krupom.”

Sarajevo nakon toga ulazi u seriju jako teških utakmica…

“Normalno da je velika stvar sto imamo dobru atmosferu. Sve nekako ide na naš mlin. Normalno da želimo nastaviti u tom tomu, ali nakon pauze čeka nas serija teških utakmica u samo 21 dan, ali neću puno mijenjati sastav za sutra, nema potrebe.”

Željezničar je regularni dio prvenstva završio na trećem mjesto i gradski derbi na programu je 6. aprila na Grbavici, ali Musemić smatra da to nije preveliki problem.

“Ništa ne mijenja što igramo derbi na Grbavici. Sa svakim moramo igrati, bilo gdje da se igra. Niko ne može garantovati pobjedu ni da na Koševu igramo. To više ne igra ulogu kao prije, hvala Bogu”, rekao je Musemić.

Benjamin Tatar i na početku drugog dijela sezone igra sjajno, a protiv Krupe očekuje novu pobjedu.

“Doživjeli su pozitivan šok promjenom trenera, ali siguran sam da bodovi ostaju na Koševu. Naravno da bi nam značila velika podrška navijača, puno bi značilo i da bude dobra posjeta sutra”, kazao je Tatar, strijelac pobjedničkog gola u Kupu BiH u Mostaru protiv Zrinjskog. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije