Musemić: Igrači koji su roviti imaju veliku želju da igraju, živimo za pogodak

Radiosarajevo.ba
Musemić: Igrači koji su roviti imaju veliku želju da igraju, živimo za pogodak
Foto: Dženan Kriještorac / Bordo tim otputovao u Borisov

Fudbalski klub Sarajevo u četvrtak će u Borisovu odigrati revanš susret trećeg pretkola Europske lige protiv domaćina BATE-a. Prvi susret odigran na Bilinom polju završen je pobjedom gostiju 2:1.

Bordo tim otputovao je danas u Bjelorusiju, a Musemić ističe kako njegovi igrači vjeruju u dobar rezultat.

"Nismo se predali, takva je atmosfera i u ekipi s obzirom na rezultat koji imamo. Ono što mi je zanimljivo jeste da igrači koji su roviti imaju veliku želju da igraju i to je jedan dobar znak. Želimo ponoviti igru iz Zenice iako nismo imali koncentracije i sreće u pojedinim trenucima, ali sam ja ubijeđen da možemo zabiti gol gore i što kažu živjeti za taj trenutak da povedemo i vidimo kako će se BATE ponašati u takvim uslovima, učinit ćemo sve da to uradimo", kaže Musemić i dodaje:

"Ahmetović putuje sa nama, ali ćemo vidjeti hoće li početi. Čisto sumnjam da hoće, tu je s nama, a ostalo je sve kao u Zenici. Moramo ih pokušati učiniti nervoznim i čekati momenat kada možemo napraviti adekvatan pritisak i da ih učinimo nervoznim, da napravimo šansu ili damo gol. Nećemo ih pustiti da prelagano igraju jer imaju pozitivan rezultat i moramo u svakom trenutku pokušati izvršiti pritisak gdje možemo napraviti šansu", ističe Musemić.

Trener Bordo tima vjeruje u svoju ekipu.

"Vjerujem u svoju ekipu, a jučerašnji rezultati su pokazali da je u fudbalu sve moguće. Mi smo u Zenici imali 4-5 jako kvalitetnih šansi, oni zabili dva gola iz dvije polušanse, to je njihov kvalitet. Postigli smo Celticu gol, imali šanse, njima smo postigli pogodak, imali šanse, tako da možda uz malo više sreće i koncentracije to bude to", dodaje Musemić.

Što se tiče promjena, Musemić će napraviti jednu promjenu sigurno.

"Možemo očekivati jednu promjenu, ovo ostalo će biti isto. U taktičkom smislu možda bude još jedno pomjeranje pozicije" ističe Musemić. 

"Rahmanovića nema, on ni ne trenira i možemo ga očekivati tek poslije pauze. Mislim da smo ih dobro skautirali, bilo je prostora između zadnje i vezne linije što smo dobro koristili, ali nismo bili dobri u završnici da to iskoristimo. Vidjet ćemo šta će oni pripremiti nama", kaže Musemić.

Osim Musemića javnosti se obratio i Andrej Đokanović, talentovani veznjak Bordo tima.

"Sigurno da smo spremni, dobili smo malo svježine, uspjeli smo se odmoriti i nadam se ranom pogotku. Onda ćemo imati šanse da prođemo dalje. Vjerujem da možemo dalje, od samog starta, vjerovao sam i u Zenici da ćemo bolji rezultat napraviti, ali nismo imali dobru realizaciju i nadam se da ćemo je popraviti i ostvariti cilj, a to je prolazak u četvrto pretkolo", ističe Đokanović.

"Dobra stvar je što sam produžio ugovor i najviše će meni doprinijeti. Nadam se da ću ovdje odrasti u igrača, raditi što bolje i da napredujem iz dana u dan. Dobio sam priliku i nadam se da sam je iskoristio na pravi način i da ima prostora još da napredujem. - Imamo analizu protivnika na osnovu toga se trenira i priprema za utakmicu tako da, spremni smo", kaže Đokanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije