Musemić i Osim pred suspenzijom nakon vječitog derbija na Koševu

Radiosarajevo.ba
Musemić i Osim pred suspenzijom nakon vječitog derbija na Koševu
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Husref Musemić i Amar Osim

Husref Musemić i Amar Osim zaradili su javne opomene u sarajevskom derbiju koji je pripao Željezničaru (1:3), ali to im je tek drugi akumulirani žuti karton i predvodit će svoje timove s klupe u posljednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva.

Željezničaru pripao derbi na Koševu: Štilić i Krpić za pobjedu i lidersku poziciju

Nogometaši Željezničara slavili su pobjedu od 3:1 u 120. vječitom derbiju protiv Sarajeva i preuzeli čelnu poziciju na tabeli. Junak utakmice je Semir Štilić, koji je postigao dva gola i tako Plave ponovo lansirao. Iako je Sarajevo povelo, preko Ahmetovića, Plavki su zasluženo odnijeli sva tri boda na Grbavicu. Krenimo redom...

Zanimljivo, bio je to već peti žuti karton ove sezone za temperamentnog Musemića koji je već propustio jednu utakmicu. Riječ je o duelu Tuzla Cityja na Tušnju.

S druge strane, Osim je još na “samo“ dva žuta kartona.

Podsjetimo, Sarajevo će u narednom gostovati protiv Zvijezde 09, a Željezničar dočekuju Velež. 

Osim Musemića i Osima, među premijerligaškim stručnjacima po dvije javne opomene imaju i Mladen Žižović (Zrinjski) i Feđa Dudić (Velež).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije