Musemić i Hebibović otkrili čega se pribojavaju u meču sa Radnikom

Radiosarajevo.ba
Musemić i Hebibović otkrili čega se pribojavaju u meču sa Radnikom
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Musemić i Hebibović otkrili čega se pribojavaju u meču sa Radnikom

U prostorijama Fudbalskog kluba Sarajevo održana konferencija za medije povodom utakmice 5. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, koju Bordo tim u ponedjeljak na Koševu igra protiv Radnika.

Tom prilikom su se javnosti obratili Husref Musemić i Anel Hebibović.

“Iskristit ću priliku da čestitam igračima na utakmici u Borisovu. U ove četiri utakmice pokazali smo da možemo i nismo razočarali. Iz ovog ćemo izaći jači. Smatram da smo pokazali da posjedujemo kvalitet”, rekao je na početku šef struke Sarajeva, te dodao:

“Dobro smo startovali u Premijer ligi i želimo tako nastaviti. Vidjet ćemo hoćemo li nekoga odmarati. Radnik je kvalitetan, uvijek žele da igraju i kod kuće i na strani. Nadam se da ćemo skupiti snage i svježine, a kvaliteta imamo.”

Zatim je Musemić govorio o Radniku i njihovom evropskom nastupu, koji su završili u prvom pretkolu Evropske lige, ispadanjem od Spartaka iz Trnave nakon lošijeg izvođenja penala.

“Možda ih je ispadanje poremetilo. Ispali su na penale, ali sada su jači za Mahira Karića. Peco se oporavio, a Đurić je uvijek tu. Nisu puno mijenjali. Prošle godine su dobro igrali na Koševu i sigurno da su nam pravili puno problema", kazao je Musemić, prenosi SCSport. 

Za kraj svog izlaganja, Musemić je rekao kako misli da će Ahmetović biti spreman za meč u ponedjeljak.

“Mislim da će biti spreman. Nismo željeli rizikovati s njim u Borisovu”, kratko je prokomentarisao strateg bordo tima.

Zatim se novinarima obratio Anel Hebibović.

“Radnik igra bolje na strani nego kući. Nisu očekivali ovakav start sezone i doći će da se nadigravaju. Mi ćemo dati sve od sebe”, rekao je kratko Hebibović, a zatim govorio o nastupu Sarajeva u Evropi.

“Mislim da nismo razočarali u Evropi. Odigrali smo dobro sve četiri utakmice, a nismo imali sreće da damo više pogodaka. Imali smo svoje šanse koje nismo iskoristili. Što se tiče svježine, mislim da imamo vremena i da ćemo uspjeti vratiti na nivo na kojem smo bili prije evropskih utakmica.”

Utakmica Sarajevo – Radnik se igra u ponedjeljak od 20.30h, a direktan prijenos pratite na BHT1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije