Musemić debitovao pobjedom: Sarajevo konačno slavilo na Koševu

Radiosarajevo.ba
Musemić debitovao pobjedom: Sarajevo konačno slavilo na Koševu
Fudbalski klub Sarajevo ugostio je Vitez u okviru sedmog kola BHT Premijer lige. Domaći su slavili s 4:0 i tako upisali prvu pobjedu na Koševu u novoj sezoni.

Na klupi Bordo tima debitovao je Husred Musemić, koji je ekipu postavio jako ofanzivno od prve minute.

Sarajevo je zatreslo mrežu gostiju u šestoj minuti preko Lelića, no glavni sudija je procijenio da je igrač Bordo tim napravio prekršaj pa je gol poništen.

Sarajevo je u 13. minuti imalo novu veliku šansu. Mihojević je nakon kornera pogodio stativu, lopta se odbila do Hebibovića, koji s metar promašio ono što je teže promašiti nego pogoditi pa je ostalo 0:0.

Domaći su i u nastavku pravili konstantan pritisak i vezali nekoliko šansi, no do gola jednostavno nisu mogli. Pred sami kraj prvog dijela Ahmetović je mogao do gola, no nije bio precizan s 15 metara.

Sarajevo je početkom drugog dijela slomilo otpor gostiju. Sarić je oduzeo loptu na sredini terena i uposlio Ahmetovića, koji odlično pogađa s vrha kaznenog prostora za 1:0.

Već u 55. minuti bilo je 2:0. Herić je ubacio iz slobodnog udarca, a gol glavom je postigao Krste Velkoski.

U 67. minuti je bilo 3:0. Novi pogodak danas postigao je Mersudin Ahmetović, a odličnu asistenciju upisao je Krste Velkoski.

Makedonac je tri minute nakon toga mogao postići svoj novi gol, no upisao je samo nevjerovatan promašaj s nekoliko metara.

Domaći su postigli još jedan pogodak u 85. minuti. Strijelac četvrtog pogotka bio je Nedim Hadžić, koji je samo desetak minuta ranije ušao u igru.

Sarajevo je do kraja u potpunosti kontrolisalo igru, a novih golova nije bilo pa je konačan rezultat glasio 4:0. Bordo tim je upisao prvu pobjedu na Koševu u tekućoj sezoni, dok je Vitez ostao na jednom osvojenom bodu, piše Sport1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije