Musemić: Bez navijača ne bi pobijedili Radnik, trebaju nam i sutra

Radiosarajevo.ba
Musemić: Bez navijača ne bi pobijedili Radnik, trebaju nam i sutra
Arhiv / Anel Hebibović uspješno operisan
Fudbalski klub Sarajevo sutra (subota) će na stadionu Asim Ferhatović Hase u 14. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine odmjeriti snage s tuzlanskom Slobodom.

U prostorijama kluba iz Titove 38b održana je konferencija za medije na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obratili Husref Musemić i Anel Hebibović.

"Nadam se da smo pauzu dobro iskoristili, da smo se osvježili i odmorili. Imamo puno veći fond igrača na raspolaganju. Sloboda je ekipa koja u posljednje vrijeme igra dobro, čvrsto i agresivno, primaju malo golova, daju malo golova, igraju na rezultat, ali mi ako budemo na našem nivou ne bi trebali imati probleme. Vidjet ćemo koja će ekipa početi utakmicu. To je najmanje bitno, bitno je da pobijedimo. Pozivam navijače da nam pomognu, jer po mom mišljenju su oni pobijedili utakmicu sa Radnikom i bez njih to ne bi bilo tako", rekao je Musemić:

"Prvo smo imali tri dana slobodno, igračima je bio potreban odmor. Cilj nam je bio da osposobimo povrijeđene igrače i u svemu tome smo nešto uradili. Naredne utakmice će pokazati koliko smo kvalitetno radili, a nadamo se da ćemo biti na nivou od prije reprezentativne pauze. Znamo kako će igrati, odnosno znamo kako su do sada igrali. Ekipa su koja jako puno trči, igra agresivno. Možemo imati problema sa svakim, ali možemo i da nemamo problema ako uđemo dobro u utakmicu. Kada imamo optimalne uslove za igru dobro igramo. Uz dužno poštovanje Slobodi mi znamo gdje smo i gdje želimo ostati, mi o tome odlučujemo i u toj smo sada situaciji", istaknuo je Musemić.

Osim Musemića prisutnim predstavnicima medija obratio se i Anel Hebibović.

"Šef je naglasio da je najbitnije da smo se svi oporavili. Na nama je da pristupimo maksimalno ozbiljno utakmici, da odradimo onako kako smo radili prije pauze i nadam se da neće biti problema", rekao je Hebibović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije