Mundijal: Iran prva reprezentacija koja je doputovala u Rusiju

AA
Mundijal: Iran prva reprezentacija koja je doputovala u Rusiju
Nogometna reprezentacija Irana prva je selekcija koja je doputovala u Rusiju, gdje će se od 14. juna do 15. jula održati Svjetsko prvenstvo.

Iranski nogometaši predvođeni selektorom Portugalcem Carlosom Queirozom u Moskvu su stigli u utorak uvečer, devet dana prije početka Mundijala. Pripreme za Svjetsko prvenstvo nastavit će u Trening kampu Lokomotive Bakovka u okolini glavnog ruskog grada.

"Biti u Rusiji je ostvarenje sna za iranski nogomet.To smo postigli napornim radom i žrtvovanjem, što samo povećava naš osjećaj ponosa i privilegije što smo ovdje. Iranski reprezentativci će uživati u tome što će se nadmetati s najboljim timovima i što će biti fantastične porodice Svjetskog prvenstva. Došli smo s namjerom da se potrudimo da ovaj san potraje što duže i radujemo se što ćemo imati ulogu u najboljem Svjetskom prvenstvu do sada", kazao je Queiroz po dolasku u Rusiju.

Pred Irancima je još jedna kontrolna utakmica uoči početka SP. Sastat će se s Litvanijom 8. juna u Moskvi, a sedam dana kasnije će u prvo kolu grupe B u Saint Petersburgu odmjeriti snage s Marokom.

Rivali u grupi bit će im još Španija (20. juni) i Portugal (25. juni).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije