Plemići već pronašli zamjenu za Hadžića: Veliko pojačanje u Zrinjskom

Radiosarajevo.ba
Plemići već pronašli zamjenu za Hadžića: Veliko pojačanje u Zrinjskom
Foto: FKBorac.net / Petar Kunić

Samo nekoliko dana nakon što je redove Zrinjskog napustio Irfan Hadžić i potpisao ugovor sa turskim Akhisarom, Zrinjski je pronašao pojačanje u napadu, a redove Plemića pojačat će Petar Kunić.

Nakon što je kratko boravio u redovima grčke AEL Larise, Kunić se vratio u Bosnu i Hercegovinu, a danas bi trebao potpisati ugovor s mostarskim timom.

"Jučer sam doputovao u Mostar, gdje smo dogovorili sve detalje. Priključio sam se ekipi, upoznao se sa momcima, tako da ću sutra obaviti ljekarske preglede i potpisati ugovor, koji smo dogovorili na dvije godine", rekao je Kunić za MONDO i dodao zbog čega je odlučio napustiti Grčku.

"Pogriješio sam u izboru lige i ekipe. Nisam se uklopio, jer se tamo igra previše defanzivno, a meni kao napadaču to nije odgovaralo. Na svoju odgovornost tražio sam raskid ugovora jer moje ambicije su drugačije. I kad sam dobijao šansu, nije mi odgovarala takva taktika koju forsiraju ekipe koje nisu u vrhu lige. Čekao sam malo duže da se to sve riješi i sada, kada se otvorila prilika za Zrinjski, nisam se mnogo dvoumio jer igraju onako kako meni odgovara - napadački, posljednjih nekoliko godina su u vrhu i to je ono što mi je trebalo, da se borim za sami vrh tabele i titulu", istaknuo je Kunić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije