Mostar na nogama nakon izbora Duška Bajevića za selektora Zmajeva

A. S.
Mostar na nogama nakon izbora Duška Bajevića za selektora Zmajeva
Foto: Bljesak.info / Mostar na nogama nakon izbora Duška Bajevića za selektora Zmajeva

Mostar je od 11 sati na nogama, kako je u grad na Neretvi stigla vijest da je Duško Bajević novi selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Princ s Neretve je ikona Grada Mostara, bivši član Veleža, kojem se dive svi građani Bosne i Hercegovine, ne samo Mostarci.

Potvrđeno: Duško Bajević novi selektor Zmajeva

Duško Bajević je novi selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba. Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH danas je odlučio da imenuje Princa s Neretve za nasljednika Roberta Prosinečkog na klupi Zmajeva. Sastanak Izvršnog odbora NSBiH počeo je u 11 sati. Bajević je dobio povjerenje članova IO BiH i on će predvoditi bh.

Kontaktirali smo njegove bivše saigrače i prijatelje i svi su oduševljeni što je izabran za selektora.

„Duško je odličan izbor za selektora BiH. Riječ je o stručnjaku koji će pokrenuti stvari u našoj reprezentaciji. Uvjeren sam da može i Bosnu i Hercegovinu odvesti na Euro, jer posjeduje ogroman talent, kao igrački, tako i trenerski. Želim mu mnogo sreće“, kazao je za Radiosarajevo.ba Sead Kajtaz, bivša zvijezda Veleža, koji je sa Bajevićem sarađivao u timu sa neretve, ali i u NSBiH i Komitetu za izbor selektora.

Duško Bajević u društvu Seada Kajtaza - undefined

Avaz: Duško Bajević u društvu Seada Kajtaza

„Bajević je o ovom trenutku najbolje rješenje za selektora. On je jedan autoritet kakav je trebao našoj reprezentaciji. Moramo se diviti Dušku za sve stvari koje je učinio, kako za Bosnu i Hercegovinu, tako i za Velež. Volio bih da ne bude kao s bivšim selektorima, da nakon jednog neuspjeha, bude odmah kritikovan. NSBiH je napravio pravu stvar mnjegovim izborom. Mora imati podršku svih nas i javnosti. Znam da će Duška da raditi samo za dobro reprezentacije i da neće dozvoliti da mu se iko miješa u njegov posao, pogotovo menadžeri, koji su najviše doprinijeli lošim rezultatima u prošlom sazivu.“, kazao je Avdo Kalajdžić, bivši igrač Rođenih.

Džemil Šoše u društvu Duška Bajevića - undefined

Foto: Radiosarajevo.ba : Džemil Šoše u društvu Duška Bajevića

„Bajević je u ovom trenutku najveći autoritet. Čestitam mu na izboru i nadam da će napraviti ono što dugo čekamo u reprezentaciji BiH, a to je plasman na Euro. O njemu imamo svi pozitivno mišljenje. On može napraviti iskoriak sa zmajevima kako u ove dvije utakmice, tako i u buduće. Posebno nas raduje što je za selektora izabran naš veležovac. Pripredit ćemo doček u klubu, samo čekamo da vidimo kakve obaveze ima“, kazao je za naš portal Džemil Šoše, direktor FK Velež.    

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije