Mohamed Salah nije mogao sve sam: Rusija na korak od plasmana dalje

Radiosarajevo.ba
Mohamed Salah nije mogao sve sam: Rusija na korak od plasmana dalje
Foto: EPA / Salah
Mohamed Salah nije uspio spasiti Egipat od poraza u meču protiv Rusije. Egipat je poražen sa 1:3 i tako se za korak udaljio od plasmana u osminu finala Svjetskog prvenstva.

U slučaju da Urugvaj sutra pobijedi Saudijsku Arabiju, Egipat će sa jednim od najboljih svjetskih nogometaša, već nakon drugog kola početi pakovati kofere za povratak s Mundijala.

Mo Salah je večeras igrao od prve minute, postigao je gol sa bijele tačke, ali to nije bilo dovoljno da se Egipćani spase od poraza.

Rusija je igrala odlično, baš kao i u prvom meču protiv Saudijske Arabije (5:0). Sve im je išlo od noge, posebno u drugom poluvremenu kada su postigli tri gola.

Prvi već na samom otvaranju drugog poluvremena, kada je Fathy zatresao mrežu svoga golmana. Igrala se 47. minuta.

U 59. minuti Cherysev je doveo Ruse u vodstvo od 2:0, a dva minuta kasnije na semaforu je bilo već 3:0 za Rusiju. Strijelac je bio Dzyuba, koji je i protiv Saudijaca bio strijelac.

U 73. minuti, Salah je postigao gol i oblažio poraz Egipta. Zvijezda Liverpoola je pokušao sa drugovima doći do preokreta, ali su Rusi bili čvrsti u odbrani i igrali bez rizika, jer ih ovih šest bodova iz dva meča skoro pa garantiraju plasman dalje.

Sutra igraju Urugvaj - Saudijska Arabija u grupi A, te dva meča u grupi B, Portugal - Maroko, Iran - Španija. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije