Mohamed Salah neće postiti na dan finala Lige šampiona

Anadolija
Mohamed Salah neće postiti na dan finala Lige šampiona
Foto: EPA / Mohamad Salah
Mohamed Salah, prva zvijezda Liverpoola, neće postiti na dan odigravanja finala Lige šampiona protiv Real Madrida, potvrdio je klupski fizioterapeut Ruben Pons, javljaju britanski mediji.

Prema Ponsovim riječima Salah nije postio u četvrtak, a neće ni u petak i subotu, nakon čega će nastaviti ramazanski post.

"Uzbuđeni smo. Igramo protiv Reala koji je šampion posljednje dvije godine i navikli su na ovakve utakmice, ali to može biti hendikep, jer misle da su favoriti. Pokušaćemo igrati našu igru i svašta se može dogoditi. Bili smo u Marbelli i nutricionista je napravio plan ishrane za Salaha. Nije postio u četvrtak, neće ni u petak i subotu, tako da post neće utjecati na njega", kazao je Pons.

Finale Lige šampiona između Real Madrida i Liverpoola igraće se u subotu na Olimpijskom stadionu u Kijevu s početkom u 20.45 sati. "Kraljevski" klub će pokušati osvojiti 13. naslov šampiona Evrope, a "redsi" šesti.

Salah ove sezone briljira u dresu Liverpoola. Postigao je 44 gola u svim takmičenjima, od čega 32 u Premier ligi čime je stigao do laskave titule najboljeg strijelca. Egipatski reprezentativac na Anfield Road je stigao prošlog ljeta iz Rome u transferu vrijednom 42 miliona eura, koji može uz bonuse porasti do 50.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije