Mogu li Pjanić, Ronaldo i Stara dama napraviti čudo?

Radiosarajevo.ba
Mogu li Pjanić, Ronaldo i Stara dama napraviti čudo?
Foto: Alberto Lingria /Pixsell / Miralem Pjanić i Cristiano Ronaldo: večeras u (ne)mogućoj misiji

Miralem Pjanić je večeras pred mečom karijere. Reprezentativac Bosne i Hercegovine u Torinu lovi minus od dva gola (0:2) iz prvog meča u Madridu u revanš susretu osmine finala Lige prvaka.

Pjanić će, zajedno sa Cristianom Ronaldom, pokušati doći do pobjede od tri gola razlike, ili barem od 2:0 koja bi im donijela produžetak i nadu da se mogu naći među osam najboljih.

“Ekipa je uvjerena da će odigrati veliku utakmicu, a isti je slučaj sa mnom. Spremni smo za posebnu večer, na terenu i na tribinama”, izjavio je Cristiano Ronaldo za klupski TV program.

Sjajni Portugalac je putem društvenih mreža poslao i poziv navijačima na glasnu podršku i poručio im da “vjeruju u preokret”.

Ronaldo će nesumnjivo biti u vrhu napada Juventusa s nekadašnjim napadačem Atletica i hrvatskim reprezentativcem Mariom Mandžukićem.

Osim našeg Pjanića, velika prijetnja mogao bi predstavljati i Argentinac Paulo Dybala koji je sa pet pogodaka najbolji strijelac Juventusa u utakmicama Lige prvaka ove sezone.

Trener Stare dame Massimiliano Allegri u ovom duelu ne može računati na povrijeđenog Brazilca Alexa Sandra koji je kažnjen te na Samija Khediru koji je u procesu oporavka od srčane aritmije.

S druge strane, problema sa sastavom ima i trener Atletica Diego Simeone. On neće moći računati na kažnjene Diega Costu i Thomasa Parteyja, a povrijeđeni su Filipe Luis i Lucas Hernandez.

Moguće početni sastavi:

JUVENTUS: Szczesny – Caceres, Bonucci, Chiellini – Bernardeschi, Can, Pjanić, Matuidi, Cancelo – Mandžukić, Ronaldo

ATLETICO MADRID: Oblak – Juanfran, Gimenez, Godin, Arias – Koke, Rodrigo, Niguez, Lemar – Griezmann, Morata

U drugoj utakmici večeras engleski prvak Manchester City traži pobjedu i u revanšu protiv Schalkea. 

“Utakmicu u utorak moramo shvatiti kao finale”, rekao je trener Pepe Guardiola.

Čelnici Cityja uložili su stotine miliona funti kako bi osvajala trofeje u svim takmičenjima.

No, u Ligi prvaka im to, zasada nije uspijevalo, a najdalje su stigli prije tri sezone, kad ih je u polufinalu izbacio Real.

Guardiola u revanšu ne može računati na suspendirane Fernandinha i Otamendija te povrijeđenog De Bruynea.

Schalke će biti bez “kartoniranih” Harita i Utha. Nijemci su svjesni da bi prolaz u četvrtfinale bio pravo čudo, ali uzdaju se u poslovicu da “nada umire posljednja”.

Moguće početni sastavi:

MANCHESTER CITY: Ederson – Walker, Kompany, Laporte, Zinchenko – Bernardo Silva, Gundogan, David Silva – Sterling, Aguero, Sane

SCHALKE: Faehrmann – Stambouli, Sane, Nastasić – McKennie, Konopljanka, Rudy, Oczipka, Bentaleb – Embolo, Burgstaller

 

Oba meča počinju u 21 sat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije