Mogao je biti heroj: Bizaran promašaj penala za veliku pobjedu

Radiosarajevo.ba
Mogao je biti heroj: Bizaran promašaj penala za veliku pobjedu
Foto: Screenshot / Bizaran promašaj penala za veliku pobjedu

Panamski nogometaš Rolando Blackburn postao je internetska senzacija nakon promašenog penala za pobjedu u kvalifikacijama za Copa Libertadores, južnoameričku verziju Lige prvaka.

Bolivijski The Strongest imao je sjajnu situaciju protiv argentinskog Atletico Tucumana, njihov golman odbranio je prvi pokušaj, a prva četiri izvođača bila su precizna. Tada je na scenu stupio Blackburn, koji je dobio čast izvesti posljednji penal i svoju ekipu odvesti u sljedeću rundu.

Blackburn je pokušao „šmekerski“ zabiti za pobjedu, napravio je dva lagana koraka i poskočio prije udaraca, ali njegov eksperiment nije bio uspješan, golman Cristian Luccheti bez većih problema zaustavio je njegov udarac.

Nije prvi put da vidimo takvo izvođenje penala.

Na europskoj sceni po skoku prije udarca najpoznatiji je Jorginho, ali s ključnom razlikom - prije toga uzme dugačak zalet. U Blackburnovu slučaju golman je mirno čekao na sredini, obranio mlaki pokušaj i pretvorio se u heroja svoje ekipe.

Luccheti je do kraja obranio penal i u sedmoj seriji te donio Atleticu prolaz u treću fazu kvalifikacija, a Blackburn se nakon svega izvinio navijačima.

„Osjećam veliku bol jer sam iznevjerio klub, milione navijača i porodice, uključujući svoju“, napisao je na Twitteru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije