Modri u Harkivu bili na korak do pobjede, Apotekari bez lijeka za Jorgandžije

Radiosarajevo.ba
Modri u Harkivu bili na korak do pobjede, Apotekari bez lijeka za Jorgandžije
Foto: EPA-EFE / Dinamo - Šahtar

Prve dvije utakmice trećeg kola Lige prvaka odigrane su večeras s početkom u 18 sati i 55 minuta na stadionima u ukrajinskom Harkivu, te jednom od najboljih i najljepših stadiona svijeta Wanda Metropolitano u Madridu.

Prvu utakmicu u grupi C večeras su u Harkivu odigrali Šahtor iz Donjecka i zagrebački Dinamo. Obje ekipe nakon dva odigrana kola imale su tri osvojena boda na svom kontu. Pobjede protiv Atalante i porazi od Manchester Cityja bilans su Šahtara i Dinama nakon dva odigrana kola.

Modri nikada u historiji nisu slavili protiv kluba iz Ukrajine, a Nenad Bjelica je uoči utakmice u Harkivu rekao kako će se to uskoro promijeniti. Večeras je bio blizu, ali je Šahtar uspio osvojiti jedan bod. 

Nije dobo počelo za Dinamo. Marols je odlično pronašao Evgena Konopljanku, a fudbaler domaćih mirno je zatresao mrežu Livakovića. Dinamo je mogao do izjednačenja u 22. minuti susreta. Mario Gavranović je šutirao, ali je odbrana Šahtara bila dobro postavljena i spasila gol Pjatova.

Ono što nisu uspjeli u 22. Modri su napravili u 25. minuti susreta. Dani Olmo je odlično pratio igru i asistenciju Mislava Oršića pretvorio u izjednačujući pogodak. Do odlaska na odmor rezultat se u Harkivu nije promijenio.

Drugo poluvrijeme su mnogo bolje otvorili Modri. Oršić je nakon sjajnog prodora po lijevoj strani pogodio stativu gola Pjatova. Lopta se odbila do Olma, a fudbaler gostiju sjajno je gađao rašlje gola Šahtara, ali se odličnom intervencijom iskazao Pjatov.

Sve dobro što je uradio u 50. minuti Pjatov je "poništio" u 57. Povukao je Gavranovića s leđa u petercu bez ikakve potrebe. Mateu Lahoz je pokazao na bijelu tačku, a njegovu odluku potvrdili su i u VAR sobi. Siguran izvođač najstrožije kazne za veliko slavlje Modrih u Harkivu bio je Oršić.

Trener domaćih u 56. minuti napravio je ključnu izmjenu. Na teren je ušao Dodo, a devet minuta kasnije pogodio je mrežu Livakovića. Alan Patrick je fantastičnim dodavanjem izbacio odbranu Dinama, a Dodo je matirao reprezentativnog golmana Hrvatske. Ostalo je do kraja susreta 2:2. 

Rezultati by SofaScore

U grupi D također se jedna utakmica igrala u terminu od 18 sati i 55 minuta. Atletico Madrid je na svom terenu ugostio Bayer Leverkusen. Odbrana Apotekara iz Leverkusena imala je pravi lijek za napade Jorgandžija sve do 78. minute, a onda je odličnu asistenciju Lodija udarcem glavom u pogodak pretvorio Alvaro Morata. Ostalo je do kraja susreta 1:0 za domaće. 

Rezultati by SofaScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije