Mladost "otkinula" bod Plavima: Vječiti rivali poravnati na vrhu tabele

Radiosarajevo.ba
Mladost "otkinula" bod Plavima: Vječiti rivali poravnati na vrhu tabele
Foto: FK Željezničar / Mladost - Željezničar
Prvu utakmicu dana u desetom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrali su u Doboju kod Kaknja domaćin Mladost i sarajevski Željezničar. Susret je završen rezultatom 2:2.

Prvi su zaprijetili Plavi. Šutirao je Zajmović sa 18 metara, ali je Velić odlično odbranio i izbacio loptu u korner. Potom su u 19, odnosno 21. minuti susreta pokušavalio Krpić i Zec, ali se mreža Mladosti nije zatresla.

Prvu veliku priliku domaćin je imao u 24. minuti susreta, ali je udarac Atajića zaustavila stativa gola Kjosevskog. U 31. minuti velike šanse na drugoj strani. Dva odlična šuta zaustavio je golman domaće ekipe Velić.

Mladost ponovo prijeti u 43. minuti susreta, ali ovaj put Anđušić šutira pored gola. Domaćin je u samom finišu ipak stigao do gola. Loptu je iza leđa Kjosevskog poslao Atajić.

Mladost je bolje otvorila drugo poluvrijeme, ali su Plavi nakon 12 minuta igre uspjeli doći do vodstva. Nakon centaršuta Stevanovića loptu je u mrežu Mladosti poslao Asim Zec.

Radost gostiju trajala je samo šest minuta. Sadiković je nanizao nekoliko fudbalera gostiju, uposlio Anđušića, a bivši fudbaler Sarajeva šalje loptu preko Kjosevskog za novo vodstvo domaćina.

Željezničar je izjednačio u 78. minutin utakmice, a mrežu Mladosti zatresao je Dacić. Opet je svog saigrača odlično uposlio Stevanović. Ostalo je do kraja susreta 2:2 na MGM Areni u Doboju kod Kaknja. 

Željezničar i Sarajevo sada imaju po 21 bod i dijele prvo mjesto na tabeli. Bordo tim ima bolju gol razliku i zbog toga je trenutno lider premijerligaške karavane. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije