Mlada reprezentacija trenirala na Grbavici, očekuju pobjedu nad Moldavijom

Radiosarajevo.ba
Mlada reprezentacija trenirala na Grbavici, očekuju pobjedu nad Moldavijom
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / S konferencije za medije Mlade reprezentacije BiH uoči meča sa Moldavijom

U utorak, 26. marta izabranike Vinka Marinovića, kojivodi Mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine, očekuje meč sa Moldavijom na stadionu Grbavic. Zmajićči su proteklih dana trenirali u Trening centru Nogometnog saveza Bosne i hercegovine u Zenici, a od jučer se nalaze u Sarajevu,

Večeras je na stadionu Grbavica održana službena press konferencija bh. tima, a nakon toga i trening, gdje je fotoreporter portala Radiosarajevo.ba Dženan Kriještorac zabilježio zanimljive kadrove, na kojima se vidi kakva sjajna atmosfera vlada među ovim nogometašima. 

"Ja kao selektor to igračima prenosim da poštujemo svakog protivnika. Favoriti mogu biti samo na papiru. Protivnik je ako bismo gledali otvaranje, najidealnija utakmica, jer imamo tešku grupu. Ova utakmica je izuzetno bitna i ako uspijemo dobiti ovu utakmicu, ići ćemo jednim redoslijedom. Ono što je bitno da ćemo u junu imati termin za prijateljski meč. 

Iskoristili smo meč sa Azerbejdžanom da se ta generacija vidi i upozna s onim što se želi od njih. Što se mene lično tiče, nadam se da će i publika doći da nas podrži. Što se tiče sastava imamo nekih malih nedoumica, ali nisam neko ko unaprijed daje sastav. Što se tiče zdravstvenog stanja, problema su imali Halid Šabanović i Amar Čatić", objasnio je Marinović, dodavši da je ranije već uveo nekolicinu mlađih igrača u rad U-21 reprezentacije BiH.

Slično su govorili nogometaši Zinedin Mustenadagić i Marijan Ćavar, koji su istakao da očekuje kvalitetnu partiju svog tima i da se nada pobjedi koja bi mnogo olakšala nastavak kvalifikacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije