Miralem Pjanić u timu polusezone talijanske Serije A

Radiosarajevo.ba
Miralem Pjanić u timu polusezone talijanske Serije A
Bosanskohercegovački reprezentativac Miralem Pjanić uvršten je u Goalov (Goal.com) tim polusezone talijanske Serije A.

Pored Pjanića u timu polusezone nalazi se još jedan fudbaler ekipe iz Torina (Mehdi Benatia). U timu su i tri fudbalera Inter, tri fudbalera Napolija, dva fudbalera Lazija i Romin Aleksandar Kolarov.

Na golu je Interov Handanović, u odbrani pored Benatije su Interov Škriniar i Napolijev Koulibaly. Pored Pjanića i Kolarova u veznom redu su Napolijev Jorginho i Interov Candreva, dok napad čine Insigne (Napoli), te Lazijev dvojac Luis Alberto i Ciro Immobile.

"Nekoliko igrača Juventusa nije bilo u najboljoj formi početkom ove sezone, posebno na početku prvenstva, ali Miralem Pjanić je konstantno bio u odličnoj formi u srcu Allegrijeve sredine terena.

Postoji samo nekoliko inteligentnijih i efikasnijih playmakera na svijetu od Miralema Pjanića. Bosanac je ove polusezone kreirao 34 šanse za svoju ekipu, upisao je šest asistencija i postigao tri gola", navodi Goal.com.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije