Milioneri bez uspjeha u Kneževini: Monaco stigao do polufinala

Radiosarajevo.ba
Milioneri bez uspjeha u Kneževini: Monaco stigao do polufinala
Iako je pažnja najvećeg dijela nogometne javnosti bila usmjerena na susret u kojem je Barcelona tražila čudo protiv Juventusa, sjajnu utakmicu odigrali su Monaco i Borussija iz Dortmunda.

Njemački tim, gotovo kao i Barcelona, u Kneževinu je stigao uz nadu da bi mogli ostvariti čudo protiv Monaca koji ih je u prvom susretu u Dortmundu porazio rezultatom 3:2.

Ipak, njihove nade veoma brzo su potopljene, pogotkom sjajnog Mbappea, koji je u trećem minutu na asistenciju Mendyja razbio odbranu njemačkog tima. 

U nastavku susreta nekoliko puta zaprijetila je i Borussija, no prvo poluvrijeme jednostavno nije bio njihov period, te su se teško borili sa brojnim napadima Monaca. Nogometaši iz Kneževine to su itekako znali iskoristiti, te je u 17. minuti nakon maestralnog centaršuta Lemara golmana gostiju uspio savladati Falcao, za veliku prednost domaćeg tima od 2:0.

Ovakav rezultat zadržat će se do kraja prvog dijela, iako su nogometaši iz Dortmunda tražili svoje prilike protiv domaćih.

Drugo poluvrijeme nogometaši Dortmunda uspjeli su otvoriti mnogo uspješnije, te su nakon samo tri minuta igre gosti uspjeli stići do smanjenja zaostatka. Na asistenciju Dembelea u 48. minuti sjajno je reagovao Reus, koji pogađa za rezultat 2:1.

Ipak, takav početni zalet nogometaša njemačkog tima nije nagrađen dobrim nastavkom, te je Monaco uspješno, na trenutke i grčevito, uspijevao braniti svoj gol.

Iz takve grčevite odbrane, samo devet minuta pred kraj meča Kneževi su uspjeli stići do trećeg pogotka kojem su potvrdili prolazak u polufinale. Lemar je drugom asistencijom u ovom meču uposlio Germaina koji je postigao pogodak u istom minutu kada je i ušao na teren, zamijenivši strijelca prvog gola.

Time je zaključena četvrtina finala Lige prvaka, te su se Real Madridu i Atletico Madridu u polufinalu pridružili Juventus i Monaco, koji i nisu bili baš favoriti protiv velike Barcelone i Dortmunda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije