Mile Kovačević: BiH ide u SAD igrati prijateljske utakmice, sa ili bez selektora

Radiosarajevo.ba
Mile Kovačević: BiH ide u SAD igrati prijateljske utakmice, sa ili bez selektora
Reprezentacija.ba / Foto: Damir Hajdarbašić
Predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Mile Kovačević nije siguran da će Izvršni odbor FS Bosne i Hercegovine u petak izabrati selektora Zmajeva, ali vjeruje da to neće poremetiti put u SAD na meč protiv Meksika.

Kandidata je bilo mnogo ali kako sada stoje stvari, najbliži preuzimanju nacionalnog tima su Robert Prosinečki, Amar Osim i Dragan Okuka.

Iz jednostavnog razloga jer odlično govore naš(e) jezik(e) i poznaju mentalitet igrača.

Ali, postoji i mogućnost da na sjednici Izvršnog odbora i ne bude izabran novi kormilar Zmajeva.

"Zaista ne znam hoće li biti izabran selektor, jer ne znam ni ko su kandidati. Ja kao član Izvršnog odbora samo zvanične informacije pratim i tek na sjednici u petak ćemo zvanično saznati ko su kandidati. Mogu samo da kažem da se nadam da ćemo odabrati najboljeg među njima", izjavio je Kovačević za Mondo.

Prema njegovim riječima, zvanično nije dobio prijedloge Komisije za imenovanje selektora u kojoj su Zvjezdan Misimović, Duško Bajević i Sead Kajtaz, pa sve što bi rekao na tu temu bi bila spekulacija koju je saznao iz medija.

"Ja ne pripremam sjednicu niti znam prijedloge komisije, niti treba to da znam prema svojoj statutarnoj poziciji. Naravno, pratio sam informacije u sredstvima javnog informisanja, ali ne želim da ih komentarišem. Navodno se razgovaralo sa raznim stručnjacima".

Između redova, BiH će jako teško dobiti selektora u petak, ali prema Kovačevićevom mišljenju, to ne bi trebalo da utiče na odlazak Zmajeva u San Antonio, gdje je zakazan dvoboj sa Meksikom 31. januara 2018. godine.

"Ne vjerujem da to može da propadne. Vodiće tim neko od selektora iz mlađih selekcija, posebno jer je utakmica van FIFA i UEFA termina, pa će 'gro' tima činiti igrači iz domaćeg prvenstva. Po meni, put u SAD nije pod upitnikom bez obzira da li ćemo 22. decembra odabrati selektora", naglasio je prvi čovjek FS RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije