Milanu prijeti izbacivanje iz Europe

Radiosarajevo.ba
Milanu prijeti izbacivanje iz Europe
Kineski biznismen Li Yonghong kupio je talijanskog velikana Milan u aprilu od Silvija Berlusconija za 860 miliona dolara.

Za Lija u Italiji do početka pregovora oko kupovine Milana niko nije čuo, a čini se ni u Kini, na što je još davno upozoravao Marcello Lippi, selektor reprezentacije Kine.

Prema pisanju New York Timesa Li Yonghong je prevarant, a većinu novca za preuzimanje Milana posudio je od jednog američkog investicijskog fonda.

Li Yonghong se predstavio kao vlasnik velikog rudarskog carstva, a Amerikanci ističu kako je po papirima vlasnik rudarskog carstva neko drugi. Njegove kancelarije su prazne, a na vratima stoji informacija kako nije plaćena kirija.

To nije jedini problem za sedmerostrukog prvaka Europe, a Milanu sada prijeti izbacivanje iz Europe jer direktor kluba Marco Fassone nakon trosatnog sastanka u Nyonu nije uspio uvjeriti čelnike UEFA-e da je finansijski projekat Milana na zdravim nogama. Kompletno izlaganje Fassonea temelji se na pretpostavci da će klub sa San Sira zaraditi veliki novac plasmanom u Ligu prvaka, a Milan igra jako loše u Seriji A i Liga prvaka je jako daleko.

Milan je potrošio 200 miliona eura prošlog ljeta na pojačanja, a novac nije zaradio prodajom igrača i po svemu sudeći neće proći pravila finansijskog fair playa.

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin je istaknuo da ga brine situacija u Milanu i da nije nemoguće da klub sa San Sira bude izbačen iz Europe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije