Messi prvi put komentirao odlazak Ronalda iz Reala

Radiosarajevo.ba
Messi prvi put komentirao odlazak Ronalda iz Reala

Primera više neće biti ista. Cristiano Ronaldo je nakon devet godina napustio Real i otišao je u Juventus, čime je završena jedna nestvarna era Messija i Portugalca u La Ligi.

Dva mjeseca Argentinac je šutio, nije davao nikakve izjave o odlasku Portugalca na Apenine. Ipak, jučer je progovorio u intervjuu za španske medije.

"Real Madrid je jako oslabljen odlaskom Cristiana Ronalda jer je on jedan od najboljih igrača svijeta. Juventus je sada favorit za osvajanje Lige prvaka s Ronaldom. Iskreno, bio sam iznenađen njegovom odlukom da napusti Real i ode u Juventus", rekao je Messi te je nastavio:

"Juventus je vrhunska momčad i sigurno će sada biti mnogo jači i konkurentniji u Ligi prvaka. Naš cilj je da ove sezone pokušamo osvojiti to natjecanje nakon što smo tri sezone zaredom ispadali u četvrtfinalu. Glavni cilj nam je taj trofej i učinit ćemo sve da ga osvojimo."

Leo Messi i Cristiano Ronaldo obilježili su posljednjih desetak fudbalskih godina. Argentinac i Portugalac pokupili su sve Zlatne lopte od 2007. (posljednji prije njih bio je Brazilac Kaka), njihov je rivalitet odavno izašao iz gabarita običnog nadmetanja, a kumulativno su dvojica genijalaca porušili gotovo sve rekorde u europskom klupskom fudbalu.

Veliki rivalitet Cristiana Ronalda i Lea Messija obilježio je posljednjih deset godina u fudbalu, a koliki je zapravo pritisak zbog toga na njima dvojici nedavno je otkrila Ronaldova sestra. Ona je nedavno rekla tvrdi da je riječ ''Messi '' zabranjena u Ronaldovoj kući i da se nikada ne spominje u privatnosti njihovog doma.

"U kući ne pričamo o Messiju," rekla je Katia Ronaldo L’Equipeu pa je dodala: "Cristiano zna da je izvan kuće u vrtlogu, i zna da je, kada prođe kroz svoja vrata, zaštićen. Ondje puni baterije."

S druge strane, Argentinac je stalno tvrdio da nema ništa protiv Portugalca, hvalio ga je kao jednog od najvećih ikad i uporno je godinama ponavljao da ne postoji rivalitet između njih dvojice,

''Uopće nema suparništva s Ronaldom. On je dobra osoba i može promijeniti bilo koju utakmicu. On radi svoje stvari, a ja sam usredotočen na uspjeh u Barceloni'', pričao je Messi proteklih devet godina. Dok je Ronaldo nosio dres Reala i dok su skupa pisali historiju fudbala, piše Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije