Messi otkrio zašto se nije pojavio na Zlatnoj lopti i "spustio" Ronaldu

Radiosarajevo.ba
Messi otkrio zašto se nije pojavio na Zlatnoj lopti i "spustio" Ronaldu
Foto: EPA-EFE / Lionel Messi
Lionel Messi ocijenio je kako je njegovo rivalstvo s Cristianom Ronaldom bilo dobro zbog navijača. Argentinac i Portugalac nadmetali su se u La Ligi od 2009. godine, a Ronaldo je pak prošlog ljeta prešao u Juventus.

Nedavno je čak "pozvao" Messija da mu se pridruži u talijanskoj ligi.

"Ja sam igrao i igram u Engleskoj, Španiji, Italiji i Portugalu. Osvojio sam naslov s reprezentacijom. On se cijelu karijeru nije mrdnuo iz Barcelone i Španije. Tako da možda on više treba mene. Život je izazov i ja volim izazove. Volio bih da Messi napravi ono što sam napravio ja i da prihvati izazov. Pozivam ga da dođe u Italiju", odgovorio je Ronaldo na pitanje nedostaje li mu Messi, koji mu je pak "spustio".

"Hoću li prihvatiti Ronaldov izazov i doći u Italiju? Meni ne trebaju nikakvi izazovi. Igram u najboljoj ekipi na svijetu. U njoj si postavljam nove izazove iz godine u godinu. Ne trebam mijenjati klubove ili lige kako bih si postavljao nove izazove. Kod kuće sam i ne trebam promjenu", rekao je Messi.

"Rivalstvo s Cristianom je bilo zdravo i dobro zbog navijača", dodao je nogometaš Barcelone.

A Messi, peterostruki osvajač Zlatne lopte, početkom mjeseca nije se pojavio na dodjeli nagrade France Footballa za najboljeg nogometaša svijeta iliti Zlatnoj lopti. Isto je napravio i Cristiano Ronaldo. Ovakav potez izazvao je niz kritika na račun obojice, prozivalo ih se da nisu iskazali poštovanje Luki Modriću, za kojeg se već mjesecima ranije znalo da će nadmoćno osvojiti nagradu.

"Kada sam vidio ko su nominirani, znao sam da nemam šanse osvojiti nagradu. A nije me zanimalo hoću li biti drugi, treći ili četvrti", priznao je Messi za špansku Marcu. 

Do trijumfa Luke Modrića ove sezone, Messi i Ronaldo osvojili su posljednjih 10 Zlatnih lopti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije