Messi odbio primiti medalju: Ne želim biti dio korupcije, trofej je namijenjen Brazilu

Radiosarajevo.ba
Messi odbio primiti medalju: Ne želim biti dio korupcije, trofej je namijenjen Brazilu
Twitter / Leo Messi još jednu sezonu Copa Americe ostao bez trofeja

Lionel Messi bio je ogorčen nakon meča za treće mjesto Copa Americe, koji je za njega završen u 37. minutu, iako je Argentina na kraju osvojila bronzu.

On je dobio crveni karton u susretu protiv Čilea, nakon naguravanja sa Medelom.

Argentinac je poslije meča bio bijesan na Fudbalsku konfederaciju Južne Amerike (CONMEBOL). Messi je odbio učestvovati u ceremoniji dodjele medalja – dok su njegovi saigrači dobijali medalje on je bio u svlačionici.

A posljednji se pojavio i pred medijima.

“Možda je ono što sam rekao prethodnih dana bio razlog da danas ne dobijem samo žuti već crveni karton. Važno je da je reprezentacija na dobar način završila takmičenje. Možda je crveni karton bio kazna za moje ranije riječi”, rekao je nakon meča Messi koji je i ranije tokom takmičenja optuživao Fudbalsku konfederaciju Južne Amerike za nemoralne radnje.

“Sudija je mogao provjeriti šta se dogodilo, ali VAR nije korišten. Iako sam bio bijesan što nisam mogao završiti meč, sada se malo smirujem. Ne moramo da budemo dio ove korupcije, sve vrijeme takmičenja prema nama niko nije pokazao poštovanje. Mislim da smo oštećeni, da nam namjerno nije dozvoljeno da budemo u finalu, sudije ne dozvoljavaju ljudima da uživaju u fudbalu. Ipak, odlazim odavde podignute glave i ponosan na saigrače koji su dali sve od sebe. Nadam se da će im biti ukazano zasluženo poštovanje jer ovo je tim koji još mnogo može da pruži”, rekao je Messi koji je prokomentariosao i finale u kojem će se sastati Brazil i Peru.

Trofej je namijenjen Brazilu. Nadam se da sudije i VAR neće imati uticaja na meč i da će omogućiti Peruu da igra utakmicu, ali koliko mi se čini bit će teško”, zaključio je Argentinac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije