Meksiko priredio najveće iznenađenje savladavši prvaka svijeta

Radiosarajevo.ba
Meksiko priredio najveće iznenađenje savladavši prvaka svijeta
Nogometna reprezentacija Meksika priredila je najveće iznenađenje dosadašnjeg toka Svjetskog prvenstva savladavši aktuelne prvake svijeta Njemce.

Reprezentacija koju s klupe predvodi Low je imala više prilika i konstantno su držali konce igre u svojim nogama, ali nisu uspjeli da pronađu put do mreže danas sjanog Ochoe, a sa druge strane Meksikanci su prijetili samo preko kontri.

Meksikanci su imali prvi priliku kada je Lozaov udarac izblokirao Boateng, a lopta je otišla u korner. Minut kasnije Švabe su uzvratile preko Wernera čiji udarac odlazi pored gola Meksika.

Manuel Neuer je odlično ukrotio udarac Hectora Herrera u desetoj minuti susreta. Četiti minute kasnije Meksikanci ponovo prijete, Layun je izveo slobodan udarac a Moreno je glavom šutirao u dobro postavljenog golmana Bayerna i Njemačke, Neuera.

Nakon što je pokusao Draxler sa tridesetak metara u 14. minuti, šest minuta kasnije pokušao je i Werner ali oba udarca njemačkih reprezentativaca brani meksikanski golman Ochoa. U 22. minuti pokušao je i Kroos iz daljine ali i njegov udarac uspješno brani Ochoa.
 
Nakon nekoliko neuspješnih kontri Meksikanci u 34. minuti istrčali dobro i došli u vodstvo. Chicharito je nakon sjajnog trka uposlio Lozana koji je savladao Neuera.

Mogli su Njemci vrlo brzo izjednačiti, ali udarac Kroosa uz pomoć prečke je zaustavio Ochoa. Do poluvremena Panceri nisu uspjeli postići pogodak, pa se na odmor otišlo pri prednosti Meksikanaca.

Chicharito i Vela su bili u sjajno prilici nakon što su istrčali odlično kontru, ali su se spetljali na kraju i nisu uspjeli udvostručiti prednost svoje reprezentacije u 56. minutu susreta.

Kimmich je pokušao makazicama u 65. minuti susreta, ali njegov pokušaj otišao je preko gola. Deset minuta kasnije svoj udarac je oprobao i Kroos no ni njegov udarac nije završio iza leđa meksičkog golmana. Minut kasnije i Muller se našao u dobroj prilici, ali njegov udarac je izblokiran.

Njemačka je pokušavala doći do izjednaćujućeg pogotka, no ipak nisu uspjeli savladati meksičkog golmana tako da su Meksikanci zasluženo slavili a njihova pobjeda mogla je biti i ubjedljivija da su bili prisebniji u napadu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije