Medunjanin uoči utakmica protiv SAD-a i Meksika: Vjerujem u mlade igrače

Radiosarajevo.ba
Medunjanin uoči utakmica protiv SAD-a i Meksika: Vjerujem u mlade igrače
Najiskusniji reprezentativac BiH na sjevernoameričkoj turneji je Haris Medunjanin koji je za nacionalni tim odigrao 55 susreta i postigao 11 golova.

"Drago mi je što sam i ovaj put pozvan u reprezentaciju jer je uvijek velika čast nositi dres sa državnim grbom. Tu je novi selektor i mnogo mladih igrača koji žele da ostvare dobar rezultat. Ja vjerujem u njih i mislim da su oni budućnost bh. fudbala", rekao je Medunjanin.

Vezista Philadelphia Uniona svojim iskustvom motivira mlade igrače koji su prvi put u A-timu:

"Dobro se radi, momci imaju mnogo želje. Sada su u reprezentaciji i oni su glavni ovdje. Rekao sam im da se opuste i bitno je da imaju samopouzdanja. Ako nekad i pogriješe, nije važno jer svi pravimo greške. Važno je zajedništvo i da dres natopimo znojem kada predstavljamo svoju zemlju", zaključio je Haris Medunjanin.

Naša A-reprezentacija će prijateljski meč protiv Sjedinjenih Američkih Država u Los Angelesu odigrati u noći s nedjelje na ponedjeljak, s početkom u 4.30 sati po srednjeeuropskom vremenu. Tri dana kasnije na redu meč s reprerezentacijom Meksika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije