Mediji prodaju Malog princa: Odlazi li Pjanić iz Juventusa ovog ljeta?

Radiosarajevo.ba
Mediji prodaju Malog princa: Odlazi li Pjanić iz Juventusa ovog ljeta?
Foto: Instagram / Miralem Pjanić

Nedavna izjava bosanskohercegovačkog reprezentativca Miralema Pjanića za Canal +, za koji je govorio o svojoj budućnosti u Juventusu, odmah je u Italiji pokrenula priče o njegovu odlasku iz Torina.

"Promjena kluba? Sve je moguće u nogometu. Ja sam u Italiji već osam godina, od čega tri u Juventusu. To je fantastičan klub, ali nikad ne znate što će se dogoditi. Sad mi je na pameti samo godišnji odmor, a onda ćemo vidjeti. Respektiram Juventus maksimalno, ali moj cilj je osvojiti i Ligu prvaka i sve ću napraviti da to učinim", rekao je Pjanić, što su Italijani protumačili kao želju za odlaskom.

"Nikad nisam rekao da želim otići, samo sam dao kompliment klubu kao što bih dao Bayern Minhenu, Barceloni, Realu i Manchester Cityju", prokomentirao je Pjanić.

Kako piše Goal.com, Juventus navodno nema ništa protiv Pjanićevog transfera iako ga nije službeno stavio na popis za prodaju. Italijanski prvak ionako traži robusnijeg, čvršćeg veznjaka kakav mu je nedostajao u Ligi prvaka. Njegovu ulogu mogao bi preuzeti Emre Can ili neki novi igrač u kojeg bi klub investirao prodajom reprezentativca BiH, prenosi Index.

Nude 75 miliona eura za Pjanića, kažu im da nije dovoljno

Juventus je Pjanića kupio u ljeto 2016. za 32 miliona eura, ali navodno ga ne bi pustio za manje od 80 milijuna. Real Madrid je odavno zainteresiran za Pjanića, a prema pisanju Goala, želi ga i PSG.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije