Mediji o spektakularnoj razmjeni: Zašto je Juve zamijenio Pjanića za Mela

Radiosarajevo.ba
Mediji o spektakularnoj razmjeni: Zašto je Juve zamijenio Pjanića za Mela
Foto: Goal.com / Melo i Pjanić

Ono o čemu se pričalo mjesecima, konačno je realizirano sinoć. Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić od jeseni će igrati za Barcelonu, a u suprotnom pravcu iz redova katalonskog diva stići će Arthur Melo.

On je jučer doputovao u Torino, a brazilski i bh. veznjak u klinici J-Medical, obavili su ljekarske preglede, a takom dana i potpisali ugovore. 

Pjanić je tako postao najskuplji bh. igrač svih vremena jer je prilikom dogovora njegova vrijednost procijenjena na 60 miliona eura.

Osim toga 30-godišnji fudbaler će postati i najplaćeniji igrač iz BiH. Prema izvještajima iz inostranih medija odlični veznjak će na Nou Campu zarađivati 8 miliona eura po sezoni. 

Inače, Pjanić bi na listi najplaćenijih bh. fudbalera trebao prestići Seada Kolašinca koji u Arsenalu zarađuje sedam miliona eura. Treći na listi je Edin Džeko s platom od 4.5 miliona. 

Brojni svjetski mediji izvijestili su o ovoj spektakulartnoj razmjeni Barce i Juvea.

Tako Forbes piše da je Pjanić sastavni dio tima koji je osvajao titule šampiona Italije od kada je stigao iz Roma u sezoni 2016/17,, ali i da, nakon dolaska novog šefa Maurizia Sarrija na početku ove sezone njegov je status opao. 

Sarri se, gledajući njegovu historiju u Napoliju i Chelseu, oslanja na jednog centralnog veznog igrača koji diktira tempo igre, često prima loptu i pravi precizne dodavanja kako bi poboljšao tok poteza. Pjanića jednostavnone vidi u toj ulozi.

Goal.com, izvještavajući o ovom transferu piše da mijenjati 23-godišnjaka za 30-godišnjaka nema nekog sportskog smisla za Barcu, ali da je ovo dobar poslovni potez jer su proteklih godina potrošili mnogo novca. Arthura je torinski klub platio 70 miliona, a Pjanića su dobili za 60.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije