Mbappe: Čovjek mora poštovati druge i biti skroman

AA
Mbappe: Čovjek mora poštovati druge i biti skroman
Foto: EPA / Kylian Mbappe

 Francuski napadač Kylian Mbappe ima samo 19 godina, a iza njega su već dvije sezone Lige prvaka i zlatna medalja sa Svjetskog prvenstva na kojem je bio jedan od tri najbolja igrača.

FIFA / Srce šampiona: Mbappe donirao sav zarađeni novac djeci s poteškoćama u razvoju

Nakon svih izvanrednih uspjeha koje je do sada postigao, iako je na početku profesionalne karijere, pojavio se i na naslovnici uglednog časopisa Time.

U serijalu "Lideri novih generacija", Mbappe je dobio najviše prostora, a za američki list je otkrio mnoge detalje iz svog života.

"Moj život se jako brzo okrenuo naglavačke. Sretan sam jer živim i radim ono o čemu sam oduvijek sanjao. Ipak, propustio sam mnogo toga. Nisam uopšte imao puno normalnih trenutaka kao svaki drugi tinejdžer. Opuštenog druženja s prijateljima, izlaske i uživanje u slobodnom vremenu kao moji vršnjaci", rekao je mladi nogometaš.

Radi se o nogometašu koji je cijeli novčani iznos koji je dobio kao nagradu za osvajanje Svjetskog prvenstva s Francuskom donirao za pomoć bolesnoj djeci i djeci s invaliditetom.

"Naučio sam da su najveće zvijezde i najveći igrači najčešće vrlo skromni i ponizni ljudi, oni koje ljudi najviše poštuju. U ovom današnjem ludilu moraš zadržati malo lucidnosti. Moraš poštovati druge i biti skroman", kazao je Mbappe.

Karijeru je počeo u Monacu, a 2017. godine je prešao u Paris Saint-Germain (PSG). Ove sezone je u dresu PSG-a u 5 mečeva postigao 8 golova. Za reprezentaciju Francuske je u 24 nastupa postigao 9 golova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije