Maroko za 8 miliona eura kupio meč s Argentinom: Messi postavio 2 bizarna uvjeta

Radiosarajevo.ba
Maroko za 8 miliona eura kupio meč s Argentinom: Messi postavio 2 bizarna uvjeta
Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba / Leo Messi prvi put igra za Argentinu nakon eliminacije od Francuske na Mundijalu

Lionel Messi se ponovo vraća u reprezentaciju Argentine, prvi put nakon eliminacije od Francuske na Svjetskom prvenstvu.

Najbolji strijelac u historiji "Gaučosa" naći će se na spisku selektotra za martovski FIFA "prozor" tokom kojeg će trener Lionel Scaloni isprobavati i neke nove igrače u prijateljskim utakmicama.

Argentina će prvo u Madridu odigrati prijateljski susret protiv Venecuele (23. mart), dok će gostovanje u Maroku (26. mart) biti velika poslastica.

Za ovaj susret Nogometni savez Maroka platio je Argentini skoro devet miliona eura, ali u ugovoru koji su potpisali obje selekcije ima i nekoliko bizarnih klauzula.

Kako je prenio arapski list "Al Akhbar", nogometaši Maroka neće smijeti uklizati Lionelu Messija, kako, naravno, ne bi došlo do povrede zvijezde Barcelone i kapitena "Gaučosa".

Drugi bizarni zahtjev je da reprezentativci i navijači Maroka neće moći praviti selfije sa Messijem prije i poslije utakmice, kao što ni novinari neće imati priliku da razgovaraju s najvećom nogometnom svjetskom zvijezdom.

U ugovoru se navodi da će Maroko platiti sve troškove dolaska Argentinaca iz Španije u ovu afričku zemlju, odnosno da ime hotela u kojem će boraviti neće biti objavljeno u javnosti.

Jedini uvjet koji je postavio Maroko postavio u "kupovini" prijateljske utakmice s Argentinom je da Messi mora odigrati najmanje 60 minuta u prijateljskoj utakmici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije