Marcelo još pet godina u Real Madridu

Anadolija
Marcelo još pet godina u Real Madridu
Fudbalski klub Real Madrid i Brazilac Marcelo (29) dogovorili su produžetak ugovora na još pet godina. To znači da će brazilski reprezentativac dres “kraljevskog kluba“ nositi do juna 2022. godine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz madridskog kluba najavili su da će Marcelo sutra poslijepodne svečano potpisati novi ugovor.

Nešto ranije danas Fudbalski savez Španije objavio je da će Marcelo morati pauzirati dvije utakmice u La Ligi zbog crvenog kartona koji je dobio u zadnjem kolu u remiju 1:1 protiv Levantea.

Real ima jako loš start sezone u španskom prvenstvu, jer je u tri kola ostvario jednu pobjedu i dva puta odigrao neriješeno, te zauzima tek sedmo mjesto na tabeli sa pet bodova. “Kraljevski klub“ večeras će krenuti u pohod na treću uzastopnu titulu šampiona Evrope. Na Santiago Bernabeu će u prvom kolu grupe “H“ Lige šampiona ugostiti kiparski APOEL.

Marcelo je u Real stigao 2007. godine iz brazilskog Fluminensea. Od tada je u bijelom dresu odigrao 414 takmičarskih utakmica i postigao 28 golova. Za reprezentaciju Brazila nastupio je 48 puta uz pet pogodaka.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije