Marca: Tuča poslije mančesterskog derbija počela zbog Ibrahimovića

Radiosarajevo.ba
Marca: Tuča poslije mančesterskog derbija počela zbog Ibrahimovića
Iako nije objavljena fotografija ili video zapis, svi mediji izvjestili su o incidentu poslije nedjeljne utakmice Manchester Uniteda i Manchester Cityja na Old Traffordu.

Objavljeno je kako je Jose Mourinho, trener Uniteda ušao u svlačionicu Građana koji su glasno proslavljali pobjedu.

Portugalac je ušao u sukob s golmanom Edersonom, potom su se umiješali i ostali igrači, prije svih Romelu Lukaku (United), Mourinho je poliven vodom i mlijekom, a Mikel Arteta, pomoćnik trenera Cityja Pepa Guardiole, zaradio je posjekotinu.

Španska Marca došla je do nešto više saznanja o incidentu u kojem je učestvovalo čak 20 igrača i članova stručnih štabova dva kluba.

Navodno je sve počelo nakon što je "neimenovani" fudbaler Cityja "odapeo strelicu" u pravcu Zlatana Ibrahimovića, napadača Uniteda.

"Ibra, puno pričaš, ali ne krećeš se mnogo", poručio je ovaj fudbaler Cityja, što su Crveni đavoli shvatili kao provokaciju i krenuli da odbrane čast švedskog napadača.

Mourinho je otišao u svlačionicu Cityja da izrazi nezadovoljstvo zbog ove provokacije , a ne "preglasne pobjede rivala" kako se prvobitno mislilo.

Očekuje se da će Engleska fudbalska federacija naknadno kazniti aktere incidenta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije