Marakana eksplodirala: Crvena zvezda srušila Liverpool

Radiosarajevo.ba
Marakana eksplodirala: Crvena zvezda srušila Liverpool
Foto: EPA-EFE / Nogometaši Crvene zvezde priredili su senzaciju i pobijedili Liverpool

Nogometaši Crvene zvezde priredili su senzaciju u četvrtom kolu Liga prvaka, nakon što su večeras na Stadion Rajko Mitić u Beogradu, popularnoj Marakani, sa 2:0 pobijedila Liverpool.

Euforija u Beogradu: Zvezda s dva gola "uništava" Liverpool

Prije meča u glavni grad Srbije zahvatila je neviđena euforija, a na samom terenu delirijum oduševljenja. Sjajni Milan Pavkov postigao dva gola za Crvenu zvezdu i režirao jednu od najvećih senzacija ove sezone u Ligi prvaka.

Englezi su bolje otvorili meč. Daniel Sturridge propustio je dvije ogromne prilike za goste, a onda je uslijedila kazna.

Igrao se 22. minut kada je nakon jednog kornera, Pavkov dobo skočio i pogodio glavom za veliko vodstvo domaćih.
 
Sedam minuta kasnije Beograđane je doveo u vodstvo od 2:0.  Pavkov je postigao eurogol za visoko vodstvo srbijanskog prvaka. 
 
 
U drugom dijelu gosti su pokušavali doći do promjene rezultata, ali su Beogađani čvrsto branili svoj gol. Čak je Zvezda oštećena za penal, jer je Milner igrao rukom.
 
S ovom pobjedom Zvezda je ponovo u igri za prva dva mjesta koja vode u nastavak takmičenja, a od 21 sat pod Vezuvom igraju Napoli i PSG. 
         
Rezultati by SofaScore
          

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije