Manijaci u humanitarnoj akciji: Budimo raja, pomozimo izbjeglicama

Radiosarajevo.ba
Manijaci u humanitarnoj akciji: Budimo raja, pomozimo izbjeglicama
Foto: Faruk Zametica / Radiosarajevo.ba / Migranti u Sarajevu
Navijači Fudbalskog kluba Željezničar - Manijaci pokrenuli su humanitarnu akciju prikupljanja pomoći izbjeglicama koje se trenutno nalaze u Sarajevu.

Saopćenje UNFKŽ - Manijaci prenosimo u cijelosti.

"Budimo raja, budimo humani. Ne tako davno, i mi smo kao cijela nacija imali situaciju da smo raseljeni, da tražimo novi dom, da tražimo sigurnost našim porodicama i obezbijedimo sigurno odrastanje našoj djeci. Bili smo izbjeglice. Nismo željeli to, ali su nas na to natjerale više sile oko nas.

Sad smo kao dobro i ponekad vidimo na TV-u kolonu izbjeglica širom planete. I kažemo - i nama je tako bilo u ratu, ne ponovilo se. Ali, ponavlja se i to u našem okruženju. U cijeloj BiH se nalaze grupe i pojedinci koji su napustili svoje domove i nekim čudnim maršutama došli tu. Tu su, oko nas, baš oni koje gledamo na TV-u. Baš ona djeca čije ste slike shareovali preko vaših profila, za dodatni like, a niste korak napravili da nešto uradite/pomognete.

UNFKŽTM1987 i navijačka grupa Manijaci organizuju prikupljanje pomoći izbjeglicama koji se nalaze u pojedinim dijelovima Sarajeva.

Molimo vas da striktno donesete dole navedene artikle:

Patike 40-45 (mogu korištene)

Pantole i trenerke za odrasle muškarce

Vreće za spavanje

Jedan plastični stol

Medicina: zavoje, rivanol, tečnost za dezinfekciju ruku, maske za usta, caffetin.

Prikupljanje ovih artikala će biti u nedjelju (29. aprila 2018) od 12:00 do 17:00 u prostoriji navijača na stadionu Grbavica.

Naši predstavnici su obavili razgovor sa volonterima koji pomažu trenutno ovim osobama i gore artikli su ti koji su neophodni", stoji u saopćenju navijača Željezničara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije