Manijaci: Očekujemo iskreniji i pošteniji odnos od novih struktura

Radiosarajevo.ba
Manijaci: Očekujemo iskreniji i pošteniji odnos od novih struktura
Foto: Nedim Grabovica / Korteo Manijaka
Fudbalski klub Željezničar je na sjednici Skupštine koja je održana prije nekoliko dana dobio novo rukovodstvo, a izabrani su svi članovi Upravnog i Nadzornog odbora.

Jedan od njihovih prvih zadataka jeste da pronađu rješenje na mjestu šefa stručnog štaba, kojeg ne očekuje nimalo lagan posao s obzirom na katastrofalan finiš jesenjeg dijela prvenstva za Plave.

Tim povodom su se oglasili i najvatreniji navijači Željezničara – Manijaci, koji imaju poruku za nove članove Upravnog i Nadzornog odbora. Prenosimo vam je u cjelosti:

“Sportski rezultati, transparentno i legalno poslovanje te nastavak razvoja infrastrukture ključna su očekivanja Udruženja navijača FK Željezničar od novoizabranih organa Kluba. Udruženje će u narednom periodu aktivno pratiti rad novoizabranog UO i NO te ispunjavati svoju misiju pružanja podrške i obavezu korektivnog djelovanja na sva dešavanja u Klubu. Također, naglašavamo da nam je sasvim jasno ko je zapravo i kako birao nove strukture Kluba i očekujemo iskreniji i pošteniji odnos, a ne mazanje očiju raznim procedurama.

Udruženje nije bilo, niti će biti, dio samokreiranih podjela među Željovcima koje nanose samo štetu našem Klubu. Naš jedini interes je isključivo i samo Željezničar. Cijenili smo i podržavali sve uspješne projekte i realizirane aktivnosti, a kritikovali sve propuste prethodne uprave. Isti odnos imat ćemo i prema novoj upravi i jedino mjerilo za našu podršku bit će postignuti rezultati na terenu i van njega. Stručni, a ne podobni ljudi u upravi i administraciji te kvalitetni igrači imperativ su koji mora biti ispunjen.

Za dobrobit našeg Želje, pozivamo sve navijače, simpatizere i one kojima je plava boja srcu, da već na prvoj utakmici proljetnog dijela prvenstva u Bijeljini, pokažemo kako se bodri svoj Klub i budemo primjer jedinstva te bezuslovne i bezrezervne ljubavi prema historiji i tradiciji koja ulazi u 98. godinu”, stoji u poruci Manijaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije