Mancini: Utakmica protiv BiH je dobar test za nas

Anadolija
Mancini: Utakmica protiv BiH je dobar test za nas
Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba / Roberto Mancini

Selektor reprezentacije Italije Roberto Mancini izjavio je da očekuje težak meč protiv nogometne selekcije Bosne i Hercegovine u Zenici u kvalifikacijama za EURO 2020.

"Meč protiv BiH će sigurno biti dobar test za nas. Igramo na dosta malom stadionu koji je uvijek pun navijača. Želimo odigrati dobru utakmicu jer se nećemo vidjeti sve do marta", kazao je Mancini novinarima.

Na pitanje u vezi s Marijom Balotellijem koji nije dobio poziv, Mancini je istakao da vjeruje da za italijanskog napadača ima još puno prostora da uradi dobre stvari u karijeri.

"Nogomet i sport moraju spajati ljude, i ne bi ih trebali razdvajati. Volim Balotellija i mislim da ima još puno prostora da u karijeri napravi velike stvari. Kada i ako dobije poziv, to će biti samo iz razloga što može biti važan dio tima i što nam može pomoći u tom momentu", rekao je italijanski selektor.

Iz Fudbalskog saveza Italije danas su potvrdili da su Marco Verratti (PSG), Leonardo Spinazzola (Roma) i Domenico Berardi (Sassuolo) zbog povreda otpali za duele kvalifikacija za EURO 2020 protiv BiH i Armenije.

Istaknuto je da je umjesto spomenutog trojca pozvana samo jedna zamjena Sandro Tonali, koji je prekomandovan iz U21 reprezentacije Italije. Sva trojica fudbalera povrijedila su se proteklog vikenda igrajući za svoje klubove zbog čega neće doputovati u trening kamp reprezentacije u Covercianu.

Tako će selektor Roberto Mancini na raspolaganju imati 27 igrača u utakmicama “azzurra“ protiv BiH i Armenije u kojima žele pobjedama zaključiti uspješnu kampanju u kvalifikacijama za EURO 2020.

Utakmica devetog kola grupe “J“ između BiH i Italije igrat će se 15. novembra na zeničkom stadionu Bilino polje s početkom u 20.45 sati.

Poslije osam odigranih kola, Italija je lider s 24 boda, a slijede je Finska s 15, Armenija i BiH s po deset, Grčka s osam i Lihtenštajn s dva.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije