Mancini pred duel sa Bosnom i Hercegovinom: Italija ima mnogo opcija u napadu

Radiosarajevo.ba
Mancini pred duel sa Bosnom i Hercegovinom: Italija ima mnogo opcija u napadu

Fudbalska reprezentacija Italije priprema se za dva susreta grupe “J“ kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Azzuri će se prvo gostovati Grčkoj 8. juna, a zatim tri dana kasnije ugostiti BiH u Torinu.

Selektor Italije Roberto Mancini i dalje krije sa koliko će napadača igrati u tim susretima, te ističe da ima mnogo napadačkih opcija, prenosi Anadolu Agency (AA).

„Imamo mnogo talentovanih napadača, tako da moramo da procijenimo njihovu fizičku spremu i ko je od njih u najboljoj formi. Pokuašavali smo i sistem sa lažnim napadačem i to je dobro djelovalo, pa ćemo vidjeti za šta ćemo se odlučiti“, kazao je Mancini za italijanske medije.

Mancini je svjestan da će u svega tri dana odigrati utakmice sa dva najozbiljnija rivala u grupi, što nije nimalo lagan zadatak za njegove izabranike.

„Grčka i BiH su veoma različite ekipe. Što se tiče Grčke, koja nam je prvi rival i na koju smo fokusirani, radi se o tehnički nadarenoj ekipi, koja igra veoma dobar fudbal. Ključ uspjeha će biti da ih spriječimo da uđu u svoj ritam igre“, naglasio je selektor Italijana.

Utakmica Grčka – Italija igraće se u nedjelju u Atini sa početkom u 20.45 sati. Istog dana, ali u 18 sati BiH će igrati u gostima kod Finske, dok će Armenija ugostiti Lihtenštajn.

Poredak u grupi “J“ nakon dva odigrana kola: Italija 6 bodova, Grčka 4, BiH 4, Finska 3, Armenija 0, Lihtenštajn 0.

Na EURO 2020 plasiraće se dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake od deset kvalifikacionih grupa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije