Manchester City bolji od Liverpoola: Građanima prvi trofej u novoj sezoni

Anadolija
Manchester City bolji od Liverpoola: Građanima prvi trofej u novoj sezoni
Foto: EPA-EFE / Community Shield

Fudbaleri Manchester Cityja osvojili su prvi trofej ove sezone savladavši Liverpool nakon penala u susretu Community Shielda. 

Tim Pepa Guardiole osvojio je 97. izdanje Community Shielda, godišnje utakmice između pobjednika Premier Liga i FA kupa.

Budući da je City prošle sezone osvojio domaće prvenstvo, ali i FA kup, ove godine je igrao protiv drugopasiranog Liverpoola.

Građani su osvojili engleski Superkup nakon boljeg izvođenja penala rezultatom 5:4. Susret na 'Wembleyju' je nakon 90 minuta završen rezultatom 1:1, a prvi su poveli nogometaši Cityja.

U 12. minuti odbrana Redsa je loše reagovala nakon prekida, a gol je postigao Sterling.

Tim rezultatom je i završeno prvo poluvrijeme, ali je u drugom Livepool pokazao bolju partiju i u 77. minuti golom Joela Matipa izjednačio rezultat na 1:1.

Nakon isteka 90. minute i sudijske nadoknade igrali su se penali, a jedini promašaj desio se u drugoj seriji, kada je Bravo odbranio udarac Giniju Wijnaldumu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije