Sa Zmajevima je bio na dva Eura, a sada mu je život ugrožen

A. S.
Sa Zmajevima je bio na dva Eura, a sada mu je život ugrožen
Foto: Radiosarajevo.ba / Sakib Malkočević

Prošle sedmice nogometnu javnost u Bosni i Hercegovini iznenadila je vijest da je kormilo kadetske reprezentacije napustio dugogodišnji trener Sakib Malkočević.

Ovu uspješnu generaciju u oktobru očekuju kvalifikacije za Euro. Malkočević je objavio spisak i oprostio se od reprezentacije BiH.

Zbog zdravstvenih razloga Sakib Malkočević više nije selektor kadeta BiH

„Problemi, nalaz jedan, nalaz drugi. Ne mogu biti na dva mjesta i najbolje je da moj put nastavi neko drugi. Ujedno počinju kvalifikacije i nema smisla da budem tu, a da mi je zdravlje ugroženo“, kazao je Malkočević za Radiosarajevo.ba, koji je kao selektor bio na dva europska prvenstva. 

Kaže da je bilo teško saopćiti vijest predsjedniku NS BiH Elvedinu Begiću, generalnom sekretaru Jasminu Bakoviću i direktoru Elmiru Pilavu da ne može dalje voditi reprezentaciju.

„Moji zdravstveni problemi nisu strašni, ali situacija nije ni naivna“, dodao je Malkočević, koji je prošle godine imao tešku operaciju debelog crijeva.

On je za naš portal remkao da će ostati u nogometu, ali nije siguran kada će se vratiti u Nogometni savez BiH:

“Teško je sada to kazati u vezi NSBiH. Iskreno, o tome i ne razmišljam. Ostat ću raditi kao koordinator omladinskog pogona u Fudbalskom klubu Sloboda. Tu imam manje obaveza, manje putovanja. Bez fudbala neću moći, to je definitivno, bez obzira na sve moje zdravstvene problem”, kazao je Malkočević za Radiosarajevo.ba.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije