Majstorija Dijamanta: Roma na bh. pogon savladala nemoćnu Veronu

Radiosarajevo.ba
Majstorija Dijamanta: Roma na bh. pogon savladala nemoćnu Veronu
Baš kao što je to činio i tokom prošle sezone, Edin Džeko je u zaostaloj utakmici trećeg kola italijanske Serije A ponovo zablistao.

Rimska Vučica večeras je na Olimpicu zaigrala protiv outsidera Verone, što je bila sjajna prilika za bh. reprezentativca da popravi svoj golgeterski učinak i da se ponovo približi vrhu liste strijelaca u Italiji.

Već od početka susreta Roma je opravdala ulogu favorita i vrlo brzo su uspostavili kontrolu na terenu, što je krunisano i pogotkom u 22. minutu. Precizan je bio Nainggolan, koji na asistenciju El Sharawyja donosi vodstvo Rimljanima.

Uskoro je uslijedila i potpuna ofanziva gola gostiju, te je u tim trenucima blistao bh. Dijamant, koji je nakon nekoliko idealnih prilika u 34. minuti povećao prednost svog tima i postavio konačan rezultat prvog dijela utakmice.

U drugi dio utakmice Roma je ponovo ušla ofanzivno, pokazavši da su željni golova i iz utakmice u utakmicu popravljaju svoju formu. Ponovo je u centru pažnje bio Džeko, koji je stalno prijetio golu Nicolasa, te je u 61. minutu i uspio u tome, provukavši loptu iza golmana Verone za svoj drugi pogodak.

Nakon ovog pogotka uslijedila je serija pokušaja i promašaja Rome, koja nikako nije uspijevala da iz idealnih akcija postigne pogodak i stigne do najveće prednosti. To ih je, s druge strane, moglo itekako koštati jer je u 74. minuti Pazzini postigao sjajan pogodak za Veronu, koji je poništen zbog offsidea.

Do kraja utakmice nogometaši Rome propustili su pravo mnoštvo prilika, ali promjena rezultata nije bilo, te je utakmica završena sa visokih 3:0 u korist domaćina s Olimpica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije