Magija na Olimpicu: Lulić se poigrao s odbranom Crotonea i zabio u pobjedi Lazija

Radiosarajevo.ba
Magija na Olimpicu: Lulić se poigrao s odbranom Crotonea i zabio u pobjedi Lazija
Sjajnu utakmicu odigrali su nogometaši Lazia na Stadio Olimpicu u ranom subotnjem terminu Serie A, te su uspjeli savladati ekipu Crotonea rezultatom 4:0.

Iako su gledaoci u Laziju imali priliku gledati mirno prvo poluvrijeme, u drugom poluvremenu dočekala ih je prava golijada i užitak za sve ljubitelje nogometa.

Već u devetoj minuti drugog dijela igre domaći su stigli do prednosti, a za vodstvo Lazia precizan je bio Lukaku, koji je na asistenciju Immobilea savladao Cordaza.

Nakon toga nastupio je kratak period mirne igre na terenu, a u 65. minuti utakmice u igru je ušao Senad Lulić, koji je zamijenio Milinković-Savića. Vrlo brzo ova izmjena se isplatila domaćem treneru, jer je u 78. minuti Lulić upisao asistenciju i bio ključan kod drugog pogotka Lazija, kada je precizan bio Immobile.

Desetak minuta kasnije, Lulić je uspio krunisati svoj kratki boravak na terenu, te je nakon sjajnih poteza kojima je "promiješao" odbranu Crotonea postigao i pogodak za 3:0.

Tri minute kasnije postavljen je i konačan rezultat utakmice, kada je mrežu gostiju zatresao Anderson.

Na ovaj način, Lazio se učvrstio na poziciji broj pet i dodatno se približio četvrtoplasiranoj Romi, u borbi za vrh tabele.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije