Maestralna partija Hodžića na Maksimiru: Ušao u 82. minuti i postigao dva pogotka

Radiosarajevo.ba
Maestralna partija Hodžića na Maksimiru: Ušao u 82. minuti i postigao dva pogotka
U okviru 19. kola Hrvatske nogometne lige, nogometaši zagrebačkog Dinama na stadionu Maksimir deklasirali su ekipu Istre rezultatom 5:1, a najbriljantniju partiju u ovom meču pružio je bh. reprezentativac Armin Hodžić.

Nogometaši Dinama zahvaljujući Morou stigli su do prednosti u 19. minuti utakmice, nakon čega se igra smirila sve do pred kraj prvog poluvremena kada je Soudani uspio postići novi gol za povećanje prednosti Dinama. 

Drugo poluvrijeme istra je otvorila gotovo preporođena, te su u 49. minuti stigli do smanjenja zaostatka zahvaljujući pogotku Maksimovića. No, onda su na scenu stupili nogometaši Dinama koji su ušli s klupe, a među kojima se našao i Hodžić.

Prvi u igru je ušao Ćorić, koji je za samo šest minuta kreirao sopstvenu priliku i povećao prednost Dinama za 3:1. Nakon njega na teren je stupio i Armin Hodžić, koji je briljantno, za deset minuta postigao dva pogotka za konačan rezultat.

Do prvog pogotka stigao je u 82. minuti, odmah po ulasku u igru, a drugi put mrežu Istre zatresao je u 92. minuti, za još jednu briljantnu partiju u dresu Modrih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije