Maestralna partija Edina Višće: S dva gola i dvije asistencije zapalio Istanbul

Radiosarajevo.ba
Maestralna partija Edina Višće: S dva gola i dvije asistencije zapalio Istanbul
Za svega 45. minuta igre na Basaksehir Fatih Terim stadionu u Istanbulu maestralni bh. reprezentativac Edin Višća srušio je Karabukspor i doveo svoj Basaksehir do velikog vodstva.

Nakon što je već u sedmom minutu domaća ekipa stigla do vodstva pogotkom Napoleonija, bh. reprezentativac odlučio je preuzeti inicijativu na terenu, te je na krilima njegovog magičnog nastupa istanbulski klub stigao do vrijedne prednosti.

Trinaest minuta nakon prvog pogotka Višća je upisao prvu asistenciju na ovom susretu, kada je majstorski uposlio Inlera, čime je Basaksehir stigao do vodstva od 2:0. Ipak, bh. nogometaš se nije pomirio sa ovim učinkom te je 11 minuta kasnije kaznio neopreznost odbrane Karabukspora i na asistenciju Caicare zatresao mrežu gostiju.

U odličnom ritmu Višća je nastavio i naredni period igre, te je u narednih 12 minuta naprosto eksplodirao pred golom protivnika. Najprije je u 38. minutu ponovo postao strijelac, kada mu je asistirao Belozoglu, a pet minuta kasnije donio je i peti gol Basaksehiru, kada je petom asistirao za Adebayora koji zaključuje prvo poluvrijeme rezultatom 5:0.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije