Lukaku pred dolaskom u Torino, čeka se odluka Dybale

Radiosarajevo.ba
Lukaku pred dolaskom u Torino, čeka se odluka Dybale
/ Paulo Dybala - 36 miliona eura

Manchester United čeka odluku Paula Dybale kako bi saznao rasplet transfera u koji su uključena čak tri napadača svjetske klase.

Londonski The Times piše da je United s Juventusom ispregovarao dogovor u kojem bi Paulo Dybala i Mario Mandžukić preselili u Englesku, a Romelu Lukaku u Torino.

Italijanski prvaci su zadovoljni takvim raspletom zato što bi tako doveli Lukakua bez plaćanja visoke odštete, a u isto vrijeme bi, s De Ligtovim dolaskom opterećene platne liste, skinuli Dybalinu i Mandžukićevu plaću.

Dybala je u 150 nastupa u Serie A za Juventus zabio 73 gola, a ekipa iz Torina cijeni ga na više od 90 miliona eura. Na sličan iznos United cijeni Lukakua, ali Juventus u dogovor nudi i Mandžukića kako bi osigurao usluge belgijskog napadača nakon što se u utrku za njega uključio i Inter, tvrdi BBC.

Rat Juventusa i Intera za Lukakua već neko vrijeme glavna je tema u italijanskim medijima. Gazetta na naslovnici donosi ilustraciju boksačkog meča te navodi da se u narednih nekoliko dana, do kraja prijelaznog roka, očito neće moći vjerovati nijednoj informaciji.

Sinoć je novinare presjekla informacija da je transfer gotov i da se u posljednjem času uključio Inter s visokom ponudom koja je preokrenula razvoj događaja. Priča se razvila do te mjere da je Inter, koji je na meti kritika navijača i zbog odugovlačenja realizacije transfera Edina Džeke, morao reagovati i demantovati glasine, ali čini se kako se u pozadini ipak odvija bitka za Mandžukića.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije