Luka Modrić otvoreno o Ronaldu i Messiju: Nisu fer

Radiosarajevo.ba
Luka Modrić otvoreno o Ronaldu i Messiju: Nisu fer
Foto: EPA-EFE / Luka Modrić s priznanjem France Footballa
Luka Modrić je u 2018. godini osvojio praktično sve što se može osvojiti kada su individualni trofeji u pitanju. Postao je najbolji u izboru FIFA-e, UEFA-e, a dobio je i Zlatnu loptu France Footballa.

Prekinuo je tako niz u kojem su Ronaldo i Messi u posljednjih deset godina osvojili po pet trofeja. Niti jedan od dva fudbalera nije došao na svečanu ceremoniju, a Modrić je u razgovoru za Sportske novosti otvoreno rekao kako Ronaldo i Messi nisu fer.

"Njihov nedolazak nije logičan. Ispada da trofeji imaju važnost i vrijednost samo kada ih oni dobiju. Nije to fer ni prema kolegama igračima, ni prema glasačima koji su deset godina njih proglašavali najboljima, a ni prema nogometu i navijačima. Ronaldo i Messi dva su fenomena, iznad svih po kvalitetama.

Ali ovdje je riječ o sezonskom učinku i valjda nešto znači to što su isti rezultati glasanja kod izbornika, trenera, igrača, legendi nogometa, novinara i navijača. Ili su oni svi u zabludi? Ako ćemo glasati o kvaliteti igrača, onda treba dati sve trofeje Messiju i Ronaldu dok god budu igrali i ukinuti bilo kakve izbore." izjavio je Modrić u intervjuu za Sportske novosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije