Ludnica u Maksimiru: Dinamo pregazio Atalantu, PSG deklasirao Real

Radiosarajevo.ba
Ludnica u Maksimiru: Dinamo pregazio Atalantu, PSG deklasirao Real
Foto: Anadolija / Dinamo - Atalanta 4:0

Utakmicama u grupama A, B, C i D kompletirano je prvo kolo grupne faze Lige europskih prvaka.

U utakmici koja je privukla najviše pažnje ljubitelja fudbala na našim prostorima, zagrebački Dinamo je pregazio Atalantu i ostvario veliku pobjedu 4:0. Prepuni Maksimir zapalio je Leovac koji je u 10. minuti dao vodeći gol za Modre, a potom je Oršić postigao "hat-trick".

Ekipa Dinama uoči velike pobjede - undefined

Ekipa Dinama uoči velike pobjede (AA)

U timu Dinama od 73. minuta je igrao Amer Gojak, dok je drugi bh. internacionalac Izet Hajrović veliku pobjedu hrvatskog prvaka ispratio s klupe.

Drugi tim s prostora bivše Jugoslavije – beogradska Crvena zvezda – upisala je poraz na startu Lige prvaka. Beograđani su se većim dijelom utakmice dobro držali na Allianz Areni protiv slavnog Bayerna, do 10 minuta prije kraja bilo je "samo" 1:0 golom Kinglsey Comana (34). 

U finišu je najprije Marin promašio šansu za izjednačenje, a potom su Bavarci postigli još dva gola preko Lewandowskog i Mullera.

Bayern - Crvena zvezda 3:0 - undefined

Bayern - Crvena zvezda 3:0 (Twitter)

U najzanimljivijem susretu odigranom u srijedu, Paris SG je pobijedio Real 3:0. Kraljevskom klubu još u prvom poluvremenu presudio je s dva pogotka njihov bivši igrač Ángel Di María, potom su Realu (opravdano) poništena dva gola, dok je Meunier u posljednjem minute pogodio za konačnih 3:0.

PSG - Real 3:0 - undefined

PSG - Real 3:0 (Twitter)

Miralem Pjanić odigrao je 87 minuta u remiju Juventusa s Atleticom na madridskom Vanda Metropolitanu. Stara dama je vodila 2:0 golovima Cuadrada i Matuidija, smanjio je Stefan Savić, a Herrera donio bod Jorgandžijama u zadnjem minutu.

Jednako se kretao rezultat u Pireju gdje su Olympiacos i Tottenham podijelili bodove. Prošlogodišnji finalist Lige prvaka vodio je 2:0 golovima Kanea i Lucasa, ali su Grci izjednačili preko Podence i Valbuene.

Rezultati

Grupa A: Brugge – Galatasaray 0:0, PSG - Real Madrid 3:0

Grupa B: Olympiacos – Tottenham 2:2, Bayern – Crvena Zvezda 3:0

Grupa C: Dinamo – Atalanta 4:0, Shakhtar Donetsk - Manchester City 0:3.

Grupa D: Atletico Madrid – Juventus 2:2, Bayer Leverkusen - Lokomotiva Moskva 1:2

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije