Loše vijesti: Miralem Pjanić neće igrati protiv Italije, Savez najavio naredni korak

Radiosarajevo.ba
Loše vijesti: Miralem Pjanić neće igrati protiv Italije, Savez najavio naredni korak
Foto: Dženan Kriještorac / BiH - Grčka

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić neće biti na raspolaganju selektoru Robertu Prosinečkom za naredne dvije utakmice reprezentacije protiv Finske i Italije zbog crvenog kartona koji je dobio u susretu sa Grčkom u Zenici.

"Savez će se žaliti na ovu kaznu. Smatramo da start Pjanića nije bio za dvije utakmice suspenzije. Borit ćemo se do zadnje kapi krvi  da naš Pjanić bude tu protiv Italije", rekao je generalni sekretar Saveza Adnan Džemidžić za Radiosarajevo.ba.  

Podsjetimo, Pjanić je u drugom poluvremenu susreta sa Grčkom dobio crveni karton nakon jednog starta nad Zecom, a susret je i pored vodstva naše reprezentacije rezultatom 2:0 završio bez pobjednika. Grci su uspjeli postići dva gola i doći do remija.

Utakmica Finskom na rasporedu je 8. juna u 18 sati na gostujućem terenu, dok protiv Italije igramo tri danas kasnije također na gostujućem terenu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije