Lopategui objasnio šta se desilo s Realom u Sevilli: Loše, da gore ne može

Radiosarajevo.ba
Lopategui objasnio šta se desilo s Realom u Sevilli: Loše, da gore ne može
Foto: EPA-EFE / Detalj s utakmice Sevilla - Real

Trener Reala Julen Lopetegui pojavio se pred novinarima s ozbiljnom facom nakon teškog poraza protiv Seville (0:3) u Pizjuanu. Jedina dobra stvar za navijače Reala je da je tim ostao na vrhu tabele, uprkos debaklu u Sevilli.
S ovim porazom poništena je pobjeda i dobra igra protiv Rome (3:0) u Ligi prvaka.

"Sevilla je bila mnogo superiornija i zasluženo nas pobijedila. Nismo bili kao što smo željeli. U prvom poluvremenu platili smo cijenu s dva  brza gola domaćina. U drugom poluvremenu smo bili konkurentni i imali smo dugo nadu da se možemo vratiti u igru . Propustili smo svoje šanse. Uglavnom, ovo je bila loša naša igra i veoma dobra Seville", kazao je Lopategui, piše Marca.

On je rekao da ekipa nije ispunila zacrtane ciljeve, te da je Sevilla bila superiornija. Novinari su na konferenciji za medije dodali da je propuštena prilika da Real pobjegne Barceloni za nova tri boda, nakon poraza Messija i društva na gostovanju kod Leganesa (1:2).

"Ne gledam druge ekipe, Liga je veoma duga i svi timovi imaju teške utakmice”, odgovorio je Lopategui.

Pogledajte golove: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije