Lončar: Protiv Finske i Italije imamo čemu da se nadamo

Anadolija
Lončar: Protiv Finske i Italije imamo čemu da se nadamo
Foto: FS BiH / Stjepan Lončar

Stjepan Lončar, fudbaler Rijeke, zbog povrede propustio je prošlo okupljanje „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine, a sada je spreman i ponovo je dobio poziv selektora Roberta Prosinečkog, ovaj puta za utakmice kvalifikacija za EURO 2020 protiv Finske i Italije.

Stjepan Lončar, igrač Širokog Brijega: Predivno je biti u reprezentaciji BiH

Lončar smatra da reprezentacija BiH ima kvalitet za veliko takmičenje, tj. plasman na naredno Evropsko prvenstvo.  

„Na dobrom smo putu, ali trebamo ići utakmicu po utakmicu. Za svaku se trebamo spremati maksimalno kao da je odlučujuća. Smatram da i protiv Finske i Italije imamo čemu da se nadamo i da trebamo ići na pobjede. Vjerujem da mi to možemo“, izjavio je Lončar za oficijelnu internet stranicu Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH).

Bh reprezentativci se u Zenici spremaju za utakmice sa SAD-om i Meksikom. Na spisku selektora Roberta Prosinečkog našlo se i ime Stjepana Lončara, mladog igrača Širokog Brijega.

'Moram priznati da je predivan osjećaj i velika čast naći se na spisku A-reprezentativaca BiH. Nakon nastupa u U-21 selekciji ovo je veliko priznanje za rad i trud. Sada treba opravdati poziv, ali vjerujem u svoje mogućnosti, kao i ostalih igrača koji su ovdje. Pokazat ćemo da se na nas može računati', kaže Lončar i dodaje:

'Moramo se dobro pripremiti u ovom periodu u Zenici. Očekuje nas naporan put i zato moramo biti što spremniji. Pred nama su jake utakmice, s kvalitetnim protivnicima. Niko nije nepobjediv i nadam se pozitivnim rezultatima', poručio je Stjepan Lončar, mladi fudbaler Širokog Brijega i novopečeni reprezentativac BiH u razgovoru za portal Nogometnog saveza BiH.

Utakmicu trećeg kola grupe ”J” kvalifikacija za EURO 2020 fudbaleri državnog tima BiH igrat će 8. juna u Tampereu protiv Finske. Tri dana kasnije u četvrtom kolu u Torinu popularno zvani ”zmajevi” bit će gosti Italije.

Poslije dva odigrana kola Italija je lider na tabeli grupe ”J” sa maksimalnih šest, Grčka i BiH imaju po četiri, Finska tri, dok su Armenije i Lihtenštajn bez bodova. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije