PL BiH / Ljubav trajala samo pet mjeseci: Ništa od zajedničke pres-konferencije

29. 08. 2019. u 14:34:00 A. S.

Shares:0

Ako je i bilo želje među, nama, novinarima, to se, ipak, neće dogoditi.

Ljubav između Fudbalskog kluba ŽeljezničarFudbalskog kluba Sarajevo trajala je samo pet mjeseci, tako da će dva naša najveća kluba, konferencije za medije uoči nadolazećeg subotnjeg vječitog derbija, održati posebne konferencije. 

Da li su se 5. aprila posljednji put zajednički sastali u Vijećnici, na Dan Grada Sarajeva kada se dan poslije igrao derbi, za ljubav gradonačelniku Abdulahu Skaki, nikada neće saznati.

No, evidentno je da zajedničke konferencije za medije neće biti. 

Ljubav trajala samo pet mjeseci: Ništa od zajedničke press konferencije  - undefined

Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba: Ljubav trajala samo pet mjeseci: Ništa od zajedničke press konferencije

Dilema je trajala sve do danas, kada su na redakcijski mail stigla dva saopćenja.

Prvi je stigao iz Fudbalskog kluba Željezničar, a u mailu je navedeno da će se "konferencija održati u petak, 30. augusta, u 14 sati u Plavom salonu". 

"Prisutnim će se obratiti šef struke, Amar Osim i Sulejman Krpić. Unaprijed vam se zahvaljujemo na dolasku i ustupljenom vremenu i prostoru", navedeno je u saopćenju iz FK Željezničar.  
 
Ubrzo nakon toga oglasili su se i iz FK Sarajevo.
 
"Press konferencija se održava u PETAK 30.08. sa početkom u 11 sati u prostorijama kluba, ul. Maršala Tita 38/b. Nadamo se Vašem dolasku", navodi se u saopćenju iz Titove 38b.
 
Čaršija ima svoju verziju priče zašto nije došlo do zajedničke konferencije za medije. Navodno, u FK Željezničar su ponudili rivalima s Koševa mogućnost zajedničke najave derbija, ali su iz FK Sarajevo to odbili.  Iz Bordo tima to nisu demantirali. 

Bilo kako bilo - derbi se igra u 20 sati u subotu. Navijači će doći, spektakl je u najavi. 

 

NEMA KOMENTARA