Liverpool želi Sancha: Redsi u prednosti za njegov potpis u odnosu na City i United

Radiosarajevo.ba
Liverpool želi Sancha: Redsi u prednosti za njegov potpis u odnosu na City i United
Foto: EPA - EFE/ Radiosarajevo.ba / Jadon Sancho

Nakon što se jučer pojavila informacija da Manchester United definitivno na ljeto kreće u realizaciju transfera Jadona Sancha iz Borussije Dortmund, za istog igrača ozbiljno se zainteresirao i Liverpool.

Kako piše Daily Mail, Liverpool je stupio u kontakt s njemačkim klubom i dao mu do znanja da je jako zainteresiran za njihovog igrača, za kojeg će Borussia tražiti najmanje 120 miliona eura. Očekuje se da će ponudu na ljeto poslati i Manchester City. Na Etihadu vjerovatno razbijaju glavu od muke jer su upravo oni prodali Sancha Borussiji u ljeto 2017. za samo 7,8 miliona eura i sad ga žele vratiti.

Sancha žele još neki veliki europski klubovi, ali trenutno su ova tri engleska najzainteresiranija. No, kako piše Daily Mail, Liverpool je u velikoj prednosti ispred Cityja i Uniteda i nije nemoguće da mladi engleski reprezentativac na ljeto završi na Anfieldu. Glavni Liverpoolov adut je Jürgen Klopp, koji je ostao u odličnim odnosima sa svojim bivšim klubom i trebao bi sudjelovati u pregovorima i pomoći klubovima da se dogovore. 

Klopp je javno nahvalio Borussiju prošle godine zbog toga što je tako mladog engleskog igrača otela jednom engleskom klubu.

"To je bio sjajan potez za njih, ali i za nas jer bi inače bilo gotovo nemoguće kupiti mladog engleskog igrača od drugog engleskog kluba. Naravno da nismo slijepi, da ga pratimo i da ga želimo. No bismo li ga mogli dobiti da igra u Engleskoj? Ne. Jednostavno, takve igrače Englezi ne prodaju jedni drugima. Ovako je taj transfer i svaki sličan puno realniji", rekao je Klopp.

Drugi, sve važniji adut u svijetu nogometa, jest činjenica da će Liverpool od ljeta nositi Nikeovu opremu, a baš je ta američka kompanija glavni Sanchov sponzor. Očekuje se da bi i Nike mogao "pogurati" ovaj transfer jer United oprema Adidas, a City je od ove sezone prešao na Pumu.

Osim toga, Sancho je veliki prijatelj s Trentom Alexander-Arnoldom, Alexom Oxlade-Chamberlainom i Jordanom Hendersonom, a vrlo je blizak i s mladim Liverpoolovim igračem Rhianom Brewsterom s kojim je 2017. godine osvojio SP do 17 godina. 

Sancho je ove sezone najbolji Borussijin igrač. U 29 utakmica zabio je 15 golova uz 17 asistencija i rekao je Borussiji da na ljeto želi promijeniti sredinu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije